Browse By

Fedde le Grand u Aquariusu na Zrću

Izbirljiva Madonna uvrstila je Granda u svoj producentski tim. Najuspješniji nizozemski DJ i producent Fedde le Grand svojim je planetarnim hitom «Put Your Hands Up For Detroit» uzdrmao radijski eter i zapalio klupske večeri diljem svijeta, a svoj će senzacionalni set odsvirati u klubu Aquarius na Zrću, 22. kolovoza.
Rijetko je koji glazbeni umjetnik na svijetu u posljednjih nekoliko godina dostigao vrtoglave visine i stekao toliko priznanja u više područja kao nizozemska senzacija Fedde le Grand.
fedde-le-grand1
Naime, kraljica popa Madonna koristila je upravo Grandov singl „Put Your Hands“ za promociju svoje posljednje turneje „Sticky & Sweet“,  s kojom nastupila i u našem susjedstvu – Budvi i Ljubljani. Vokali iz Madonnine legendarne pjesme „Music“ naslonili su se upravo na Le Grandove moćne ritmove iz navedenog hita, koji je osvojio brojne nagrade diljem svijeta. Odlična suradnja rezultirala je još jednim Madonninim pozivom, i to za remiks pjesme „Give it 2 Me“, drugog singla s albuma Hard Candy. Tako se Fedde le Grand pridružio probranom timu producenata izbirljive Madonne, glazbenice koja je ovom turnejom zaradila vrtoglavih 280 milijuna dolara. Ima li, zaista, većeg priznanja od ovog?
Nedavno je i Barbara Tucker, afro-američka house diva, za hrvatske medije kazala kako silno želi suradnju s ovim nizozemskim DJ-om. „Obožavam  njegovu glazbu, u njoj mogu pronaći svoju dušu“, kazala je Barbara.
Grandov prvi umjetnički album „Output“ objavljen je početkom 2009., a od travnja ove godine Grand je postao svjetski ambasador organizacije Dance4life, međunarodne humanitarne inicijative koja podučava mlade ljude kako se boriti i spriječiti HIV i AIDS.
Kvalitetu njegova rada i bravuroznih zvučnih electro/house/hip hop koktela, struka je prepoznala, pa Fedde le Grand osvaja nagrade gdje god nastupa. Prije tri godine tako je dobio prvu nagradu Ibize za hit «Put Your Hands Up For Detroit», gdje je pobijedio i godinu dana kasnije. Na Zimskome festivalu glazbe u Miamiju odnio je sve tri nagrade (najbolji breakthrough solo umjetnik, najbolji break/electro zvuk i za najbolju underground house pjesmu), a osvojio je i dvije danske nagrade te nagradu australskog MTV-ja.
– Mnogi me pitaju hoću li napraviti nešto slično hitovima «Put Your Hands Up For Detroit», «The Creeps» ili «Take no Sh…». Međutim, ja se ne želim ponavljati niti želim kopirati sebe i živjeti na starim hitovima, već želim istraživati nove zvukove – poručuje Fedde, koji remiksirao pjesmu Bongo Bong slavnome Robbieju Williamsu te frontmanu Grammyjem ovjenčanog Black Eyed Peas.
– Bio je to prilično zahtijevan posao, jer Robbie ima savršen glas za pop hitove, ali ne i za house, pa smo se namučili da sve to upakiramo u jednu brzu house pjesmu. No, na kraju sam ipak jako zadovoljan postignutim rezultatom – kaže jedan od najtraženijih DJ-eva današnjice Fedde le Grand, koji će svojim zaraznim ritmom i ultimativnim klupskim hitovima 22. srpnja ispuniti Aquarius na Zrću.