Browse By

Hartera Hotel uskoro prima svoje prve goste

Osnovna je namjera organizatora bila pronaći prostor za kamp sa 100 šatora za sve veći broj posjetitelja izvan Rijeke. I našli su ga, na dvije etaže prekrasne tvorničke hale, gdje je reciklažom raznog vrsta materijala, glomaznog otpada i naplavljenog drveta uz stotine sati rada stvoren Hartera Hotel, na gotovo 1000 kvadratnih metara koji se dosada nisu koristili za potrebe festivala!
U razmišljanjima što gostima dodatno ponuditi kako nikada ne bi zaboravili svoj boravak na Harteri,  rodile su se ideje o kupatilu, svetištu, muzeju i osobitom lounge prostoru, naravno na pomaknuti, Hartera način.
hartera-plaza
Tako je za potrebe kupatila izgrađen posebni prolaz koji vodi na plažu u koritu rijeke Rječine (na mjestu graničnog stupa između Italije i Jugoslavije), na mjesto na koje ljudska noga ranije nije kročila. Gosti Hartere uživat će tako u tuširanju u nevjerojatnom ambijentu unutar bivšeg industrijskog kompleksa iz 19. stoljeća, tik uz izvor pitke vode!
Na putu do kupatila, gosti prolaze kroz atraktivni dio postave jedinog hrvatskog muzeja (jedan od 3 na svijetu) starih kompjutera Peek&Poke, a stara će računala biti slobodna za korištenje i prisjećanje na pionirske dane kompjuterske revolucije.
hartera-hala
Elektro Svetište, smješteno u zabačenom tunelu koji asocira na samostanske zidine, posebna je priča. Brojne vizualizacije i glazba povezuju sve velike svjetske religije stvarajući jedinstven ambijent za opuštanje i kontemplaciju.
Sama velika dvorana posebna je priča, spoj kampa, ručno izrađenog namještaja i začudnih separea osvjetljena je sa 12 ogromnih rotacionih lustera koji pod UV rasvjetom stvaraju neviđen ambijent i pozadinu za treći Harterin floor. Za potrebe Hartera Hotela dopremljene su tone i tone naplavljenog drveta sa istarske plaže Tunarica.
Hartera Hotel novi je doprinos podizanju svijesti o jedinstvenim prostorima bivše riječke tvornice papira.