Browse By

Faruk Sabanci: Trance je veći nego ikad!

Započeo si svoju karijeru kao DJ / producent u vrlo mladoj dobi . Kako si se počeo baviti sa trance glazbom ?
Počeo sam s klasičnom glazbom kao dijete i dobio CD od Robert Milesa od svog učitelja u to vrijeme . Odmah sam se “navukao” te počeo dulje istraživati o onome što ljudi nazivaju ‘ Trance Music ‘ . Ovdje sam danas ! :)
Kako biste opisao tipičan Sabanci zvuk ?
Euforičan , sa puno melodije i definitivno za plesni podij . Pokušavam zadržati pravu ravnotežu melodija i groove u svom zvuku . العاب اونلين
Koji su glavni trenutci u tvojoj karijeri do sada ? Možda kada je Paul Van Dyk premijerno pustio tvoju stvar na Trance Energy ili kada si pozvan da sviraš na ASOTu ?
Ova oba trenutka su veoma važna u mome životu, tako da se nažalost ne mogu odlučiti! Imao sam dovoljno sreće tako je bilo dosta “tih” trenutaka u mojoj karijeri, a nadam se da će ih biti i dalje.

Koji su žanrovi na tebe ostavili najveći utjecaj?
Slušam skoro sve žanrove, a ovih dana posebno hardstyle te trap. Također klasična glazba je imala veoma velik utjecaj na moje stvaranje.m prilično mnogo sve i ja posebno u hardstyle i trap ovih dana . Također klasični sastav jevrlo veliki dio utjecaja iza moje glazbe . Mislim da je ključno biti otvoren prema svim stilovima u glazbi kako bih obogatio svoj zvuk.
Imaš i label u suradnji sa Joseph Ariasom. Zašto ste uopće i počeli sa tim?
Napisao sam stvar u koju sam mnogo vjerovao no niti jedan vodeći label nije bio zainteresiran za nju, tako da smo Joseph i ja razmišljali, “zašto nebi, možda mogli imati svoj label”. To je bilo pred kraj 2008 godine kada smo razvili Arisa Audio. Danas je to grupa labelova unutar Arise sa multižanrovskim uspjehom na koji smo veoma ponosni. Naša misije je pomoći izvođačima u njihovom razvoju i budućnosti.
Što misliš o današnjoj trance sceni?
Mislim da je trance veći nego ikad. Pretvorio se u globalni fenomenom i može se samo širiti, ima toliko mladih talenata koji tek dolaze. Scena je veoma pozitivna, te se melodija napokon vraća u EDM, što može biti samo dobra stvar za Trance.
Tvojih Top5 Dj-a danas?
Teško je izabrati nekog DJ-a no da budem iskreno kao producente, imam mnogo respekta prema Mark Sixma, Showtek, Deadmau5, Leon Bolier te Skrillex. Stoje iza sve što naprave te im je produkcija jednostavno odlična. كيفية السحب من payeer
-Najbizarnije mjesto na kojem si dao intervju? شرح موقع 1xbet Which is the freakiest place you gave an autograph?
U vlastitom domu!
Koji su ti hobiji osim muzike?Which are your hobbies except music?
Kada god imam vremena, volim provoditi ga sa prijateljima i obitelji. Putovanja, odlasci van te roštilj na mojoj terasi me veoma usrećuju. Nisam siguran da se to može smatrati hobijem, no to volim raditi dok nisam u studiju ili na gažama.
Poruka za fanove u Hrvatskoj?
Hvala svima na podršci i nadam se da se vidimo uskoro!