Browse By

Exit muzička konferencija od 7. do 10. srpnja


Exit i Tuborg drugu godinu zaredom, od 7. do 10. srpnja organiziraju muzičku konferenciju na kojoj će se mladi DJ-i i producenti iz regije susresti sa zvijezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i s njima razmijeniti tehnike, iskustva i znanja iz domene elektronske muzike. Programi će se održavati na Petrovaradinskoj tvrđavi u posebno opremljenim prostorijama za ovu priliku, a učesnici konferencije će biti birani putem natječaja na stranici exitfest.org.
EXIT Music Conference (EMC) je projekt koji je prvi put održan na prošlogodišnjem Exitu, a ove godine se nastavio i na SHARE konferenciji, kroz muzički dio dnevne platforme SHARE by day. U travnju SHARE je predstavljao mjesto na kojem su se regionalni DJ-i, producenti i dizajneri zvuka susretali s međunarodnim zvijezdama koje su nastupale na konferenciji. Na ovaj način, EMC postaje događaj koji traje tijekom cijele godine i predstavlja jedinstvenu priliku da svi zainteresirani za napredak i profesionalnu karijeru naprave prve korake u ovom smjeru.
Mladi će na EMC-u na Exitu u okviru tribina i master-classova tijekom četiri dana festivala, od 17h do 21h, slušati i diskutirati stavove svojih iskusnih kolega iz svijeta i regije na teme stanja i trendova na muzičkoj sceni, suvremenih tehnologija, tehnika muzičkog tržišta, a sve s ciljem da se regionalna scena približi svjetskoj. Osim tribina, headlineri festivala će demonstrirati svoje DJ tehnike i znanja iz domene muzičke produkcije, a koje će učesnici u interaktivnom radu moći i sami isprobati. Predavače i demonstratore činit će svjetski poznate zvijezde, muzički profesionalci i entuzijasti, a finalni program konferencije bit će objavljen početkom srpnja na exitfest.org.
Sudionici konferencije bit će izabrani natječajem. Na ovom linku dostupan je formular koji svi koji žele sudjelovati trebaju popuniti i poslati na emckonkurs@exitfest.orgNatječaj počinje u ponedjeljak, 20. lipnja i trajat će sve do ponedjeljka, 27. lipnja. Najbolji i najmotiviraniji imat će pristup konferenciji, ali će pored prisustvovanja tribinama i master-classovima dobiti i besplatan ulaz i boravak na Exit festivalu.
Exit Festival kao brend s velikim povjerenjem kod ljudi u domeni muzičke industrije i Tuborg kao brend koji je poznat kao aktivni sudionik u društveno odgovornim pitanjima, odlučili su prošle godine udruženim snagama organizirati EMC kao mjesto na kojem će sudionici kroz dobar provod i zabavu steći i unaprijediti znanja i iskustva o industriji u koju su se upustili.