Browse By

Exit Festival 2013 – X Bass Revolucija

S velikim zadovoljstvom vas informiramo da se EXIT R:Evoluciji priključio UKF Music, najveća i najznajčajnija svjetska glazbena platforma posvećena širenju, predstavljanju i promoviranju svih aspekata underground i bass glazbene kulture. UKF i EXIT predstavit će novi muzički program na ovogodišnjem festivalu pod nazivom X-Bass Takeover.
“EXIT je definitivno jedan od najutjecajnijih festivala današnjice“ – izjavila je Jenni Cochrane, UKF Music events & tour direktor. “Velika nam je čast da smo s EXIT-om sklopili ovo ekskluzivno partnerstvo. UKF i EXIT dijele zajednički cilj, a to je da ujedine ljubitelje muzike iz cijelog svijeta kako bi kreirali neponovljivo festivalsko iskustvo.“
“S više od 3 milijuna sljedbenika i više od jedne milijarde pregleda na svojim Youtube kanalima, promovirajući najbolja i najaktualnija glazbena dostignuća koja su zaštitni znak ovog, inače energičnog glazbenog žanra, UKF Music predstavlja idealan izbor partnera koji će popularni “After 2“ program EXIT festivala podići na još viši nivo.“ – izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske pozornice.
Ovom prilikom najavljujemo prvu polovicu izvođača X-Bass Takeover programa od kojih se svakako ističe DJ Fresh LIVE,  jedan od najutjecajnijih svjetskih producenta i DJ-eva čiji su hitovi  “Hot right now“, “Louder“ i “Gold dust“ obilježili 2011. i 2012. godinu sa skoro 100 milijuna pregleda na Youtube kanalu. Prvi put na ovim prostorima DJ Fresh će nastupiti s bendom, koji će njegovom nastupu dati sasvim novu dimenziju.
Energiju i doživljaj ovog djela programa glavne festivalske pozornice upotpunit će izvođači kao što su: SkiSM, Dub Phizix i MC Strategy, The Prototypes, Brookes Brothers, Inspector Dubplate, kao i Friction i MC Linguistics.
Druga polovica izvođača koji će nastupiti u sklopu X-bass Takeover programa festivala bit će objavljena za nekoliko tjedana.
X-BASS TVRĐAVA
U trenucima svojih blistavih početaka 2001. godine, kada su Roni Size i Mc Dynamite radili spektakle od nastupa, veza underground i bass zvuka i EXIT festivala bila je opipljiva, živa.
Da li je u pitanju ambijent stare tvrđave, stijene sa koje se pruža pogled na Dunav ili bujica pozitivnih vibracija između izvođača i publike, ne možemo reći sa sigurnošću, ali svatko tko je osjetio ovu energiju može potvrditi da je jedinstven osećaj biti među 35.000 ljudi koji neprestalno skaču u ritmu muzike koju proizvode najveća svjetska imena underground i drum and bass muzike na glavnoj pozornici, nakon što live bendovi odsviraju svoj posljednji akord.
Već dugi niz godina, od 2 sata poslije ponoći, Main stage predstavlja mjesto okupljanja istinskih fanova drum and bass, dubstep i hip hop zvuka, koji su do ranih jutarnjih sati imali priliku uživati u nastupima imena kao što su: Roni Size, Chase and Status, Andy C, LTJ Bukem, Pendulum, Magnetic Man i mnogi drugi…
“After 2 am“ program je postao jedan od zaštitnih znakova EXIT festivala.
R:Evolucija EXIT festivala 2013. godine podrazumjeva i unapređenje ove muzičke kulture. Da bi dao jaču snagu izvođačima i još više pokrenuo publiku, snage su udružili EXIT festival i UKF Music, najveći promoter underground i bass scene, koji se posvetio novim talentima, kao i već najpopularnijim producentima i DJ-evima.
ULAZNICE:
Aktualna cijena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 440,00 kn, dok ulaznica za festivalski kamp iznosi 200,00 kn i mogu se kupiti na sledećim prodajnim mjestima:

  • Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7
  • Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13
  • Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a
  • Dallas Shop Split, Narodni trg 14
  • Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4
  • Dallas Shop Rovinj, Carera 72
  • Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2
  • ShoeBeDo Osijek, Avenue Mall, Ribarska