Browse By

Alexander Kowalski u Stereo Dvorani

alexanderkowalski
U subotu, 9. veljače, na samu noć prije karnevalske povorke, ravno iz Berlina stiže nam Alexander Kowalski koji će svojim live actom po drugi puta očarati riječku publiku. Kowalski s dolaskom prvih techno izdanja iz Detroita u Berlin početkom devedesetih otkriva strast prema ovoj vrsti glazbe i nedugo nakon toga i sam ulazi u producentske vode.
S prvim izdanjima i live actovima počinje jos davne 1997., a u sam vrh techno produkcije dolazi 2002. godine sa albumom “Progress”. Iste godine izdaje hit singl “Hot Spot” u suradnji s Raz Oharom, a 2003. treći album “Response”, nakon kojeg se usredotočio na izvođenje live actova diljem svijeta i remixiranje imena kao što su Dave Gahan, Agoria, Funk D’Void i Paul Kalkbrenner.
Nakon toga se okreće svojoj strasti prema vokalima i na zadnjem albumu “Changes” koji izlazi 2006. pokazuje svoj novi glazbeni fokus.
Njegovo iznimno znanje kad je u pitanju produkcija, konstantna evolucija zvuka iz singla u singl te savršena tehnička izvedba u kobinaciji sa snažnim emocijama, osim dvostruke nominacije za German Dance Awards donosi mu velike pohvale za inovativnost u zvuku. Radi energičnih, intenzivnih i tehnički savršenih live actova diljem svijeta i iznimno bogate diskografije postaje miljenik kritičara koji mu daju titulu najboljeg producenta i najboljeg live acta. 2009. osniva svoj label “Damage Music”, a posljednji singl koji je izdao prije dva mjeseca oduševio je kritiku i našao mjesto u setovima brojnih velikana kao što su Laurent Garnier, Joris Voorn, Ben Sims, Stephan Bodzin, Fergie i Guy J.
Za zagrijavanje prije Alexa zaduženi su stari znalci Lemon i Mark Ash, a kasnije Ogi ruši pod, zidove i strop naše drage Dvorane. Uz sve to Stereo će blještati u inovativnim bojama zavaljujući projektorima i kreativnosti Hipermedia VJ tima.