Browse By

Exit 2011: Kreator na Explosive Stageu


Najvažniji europski trash metal bend, njemački Kreator, napokon dolazi na Explosive stage Exit festivala, kao rezultat višegodišnjih nastojanja festivala da ih uvrsti u line up na tvrđavi. Hedlajner najvećih europskih metal festivala 2011, kao što su Metal Camp i Wacken, Kreator postavlja samo jedno pitanje: da li je Explosive stage dovoljno velik da primi sve obožavaoce benda?
Već skoro trideset godina Kreator drži visoku poziciju na trash metal sceni, zajedno s bendovima kao što su Slayer, Metallica i Megadeath. Nakon čak dvanaest studijskih albuma, od kojih je posljednji objavljen u siječnju 2009, i dalje pune koncertne dvorane i festivale širom Njemačke, Europe i svijeta. Nepomirljivi frontmen Kreatora, Mille Petrozza, ikona najortodoksnijih metalaca, upire prstom u probleme društva bez trunke zadrške, ukazujući na političku nepravdu u stilu samih korjena trash metal scene. Novi album opire se čarima moderne produkcije i po riječima autora, stopostotni je odraz live nastupa Kreatora, potencirajući sirovu, živu svirku kao vrhunac muzičke komunikacije s publikom. „Mi svoju muziku pravimo na isti način na koji se to radilo sedamdesetih“, tvrdi Petrozza, „Problem je što danas i najgore grupe mogu zvučati odlično zahvaljujući kompjuterskoj obradi zvuka. Mi to ne želimo. Hoćemo zvučati prirodno i zato snimamo albume kao što se to radilo nekada“.
Explosive pozornica na dvanaestom Exit festivalu, za sve one koji vole tvrđi zvuk, dovest će najbolje hardcore, metal i punk izvođače.
Tokom četiri dana upečatljivih nastupa Explosive Stage predstavit će najpoznatije, a vjerojatno i najkontroverznije bendove svijeta, a pridružit će im se još brojna imena sa naših prostora koji su predstavnici svih onih koji odbijaju gledati svijet kroz ružičaste naočale i koji se ne boje stisnuti šake i zaurlati na nepravdu, siromaštvo i političku represiju.