Browse By

Elektronska poslastica u zadarskim Jazinama uz Maura Picotta i Alexandera Kowalskog

Izdavačka kuća Decoded Records i Electronic Music Night u zadarskoj dvorani Jazine iduće subote, 14. lipnja pripremaju spektakularni događaj u sklopu promotivne turneje Moondance festivala. Glavni gosti ove manifestacije su Mauro Picotto iz Italije i Alexander Kowalski iz Njemačke. Ulaznice za elektronsku poslasticu možete već sada nabaviti preko Entrio.hr za 130 kn, dok će cijena na dan biti 160 kn.
Glazbenom spektaklu u zadarskim Jazinama pridružit će se i plejada omiljenih domaćih DJa koje predvode Pero-Fullhouse, Edy C., Juri Paik, te Mota i Mani iz Zadra.
Moondance festival održava se 16. i 17. kolovoza u srednjovjekovnim kulama Kamerlengo i Sv. Marko, te stadionu Batarija u Trogiru. Da će to biti događaj sezone dokazuju i potvrđena imena Nina Kraviz, Anthony Rother, Vince Watson, Funk D Void, Agoria, DJ Rush, Silicone Soul i mnogi drugi. Svaka 50 kupljena ulaznica za Jazine dobiva besplatnu festivalsku za trogirski Moondance.
Mauro Picotto, kojem je ovo premijerni nastup u Dalmaciji vlastitu preobrazbu doživljava 2001. kada osniva etiketu Alchemy koja mu služi kao baza za daljnji razvoj vlastitih afiniteta i produkcije. Preko raznih žanrova: dance, trance, sofisticiranog techna ili svega što je napravljeno u kućnoj radinosti, Mauro ne poznaje granice.
Neke od najpoznatijih pjesama koje su ga zacementirale kao izvođača/producenta su “Bakerloo Symphony”, “Iguana”, “Komodo” i “Lizard” – traka s kojom je Mauro dobio priznanje od struke na svjetskoj razini, gdje ga se često svrstava među TOP 10 najpopularnijih DJ-a. Zabilježio je nastupe na Zimskoj Olimpijadi u Torinu, te brojnim festivalima poput Loveparadea, Ultre i Time Warpa.
Izdao je preko 600 različitih produkcija/remikseva, a do danas je prodao preko 6 milijuna primjeraka nosača zvuka. Konstantno se usavršava i napreduje sa svojim radom. U današnje vrijeme remixira te producira nove izvođače.
Alexander Kowalski je prepoznatljiv po muzičkoj svestranosti kroz koju elegantno spaja techno s elementima deep housea, duba i funka. On sjajno prenosi emocije kroz masivni zvuk zbog čega je zavrijedio visoku reputaciju kako među rejverima i muzičkim profesionalcima, tako i među kritičarima.
Njegovo iznimno znanje kad je u pitanju produkcija, konstantna evolucija zvuka iz singla u singl te savršena tehnička izvedba u kombinaciji sa snažnim emocijama osim dvostruke nominacije za German Dance Awards donosi mu velike pohvale za inovativnost u zvuku. Zbog energičnih, intenzivnih i tehnički savršenih live actova diljem svijeta i iznimno bogate diskografije postaje miljenik kritičara koji mu daju titulu najboljeg producenta i najboljeg live acta.
Kowalski je 2009. godine osniva svoj label “Damage Music”, a posljednji singl “Dircksen” oduševio je kritiku i našao mjesto u setovima brojnih velikana kao što su Laurent Garnier, Joris Voorn, Ben Sims, Stephan Bodzin, Fergie i Guy J.