Browse By

Dubioza kolektiv predstavlja "5 do 12" u Sarajevu


Album “5 do 12” Dubioza kolektiva će doživjeti bh. premijeru u petak, 04. 06. u okviru Red Bull Music Academy-ja u sarajevskom Domu mladih. Album “5 do 12” je objavljen 12. 04. na web stranici www.dubioza.org gdje ga je do danas besplatno preuzelo više od 40.000 ljudi. U prodaji je i CD/DVD koji je objavila izdavačka kuća Menart.
Ovo izdanje, osim pjesama sa albuma, sadržava 11 remixa koje, među ostalima, potpisuju Vuneny, Elemental, Sopot, Audio Infunktion te video snimku koncerta “Live at Skirlibaba Studio”. Kao DJ podrška Dubiozi nastupiti će Audio Infunktion.
Karte za ovaj koncert će biti puštene u prodaju 28. 05. ispred Doma mladih.
Dan ranije, 03. 06. Red Bull Music Academy organizuje workshop na kojem će svi učesnici imati priliku da provedu vrijeme sa članovima Dubioza kolektiva, praktično upoznaju rad u studiju i saznaju više informacija o tehnikama produkcije, snimanja, miksanja, masteringa. Workshop će se održati u velikom MGKS studiju muzičke produkcije RTVBiH.
Dubioza kolektiv nastavlja sa koncertnom promocijum albuma “5 do 12” u četvrtak 27. 05. u Osijeku na Green Beat Festivalu, 28. 05. u klubu Kompleks, Ravne na Koroškem, 29. 05. na festivalu Dan mladosti u Portorožu u Sloveniji, a nakon sarajevskog koncerta i nastupima 11.06. na Hartera festivalu u Rijeci te 23. 06. na T-Mobile INmusic festivalu u Zagrebu.