Browse By

Quasarr predstavio Propagandu


Pred prepunim auditorijem Hrvatskog Kulturnog Doma na Sušaku u Rijeci u nedjelju 23. svibnja, grupa Quasarr predstavila je svoj novi album Propaganda. Sama promocija zamišljena je kao glazbeno scenski događaj u kojem je glazba benda, koja je činila nit vodilju, bila pojačana sa dva dodatna elementa; audio i vizualnim.
Bendu su pridruženi zbor “Studentski vokalni studio Rijeka“, gudačka sekcija i duhačka sekcija, koji su svojim doprinosom nastup učinili još impresivnijim. Osim toga svaka pjesma bila je pojačana “pričom” koju su izvodile scenografija i svijetlo Zvonimira Peranića, performansi glumaca Rubikon teatra i Ivane Peranić.

Svaki detalj pomno je planiran od studenog prošle godine, a dodatni pečat prepoznatljivosti scenskom i vizualnom identitetu dao je novi logotip grupe, koji nije ostao neprimjećen. Ovim koncertom Quasarr je uspio “uživo” spojiti loopove sa violinama, pop pjesme sa zborom, klasičan rock koncert sa performanceom, techno beatove sa kazališnim prostorom …stvoriti nešto originalno i pokazati tko je zapravo Quasarr.
“Zakucavajući” promociju na domaćem terenu, držeći visoke pozicije sa singlom “Propaganda” na većini relevantnih radija, grupa kreće na festivalsku turneju. Nastupa na Mars festivalu 28.05 u Zagrebu, 12. 06. na Harteri u Rijeci i 23. 07. na SAFT2010 u Osijeku, te polako počinje pripremati zagrebačku promociju.