Browse By

DJ Valida u Domu Mladih

Dom Mladih ponosno predstavlja jednu od najboljih i najtraženijih ženskih DJ-eva u Los Angelesu. Radi se o DJ Validi, inače bosanskog porijekla. Valida je rođena u Gorazdu, a karijeru u show biznisu počinje još kao srednjoškolka u Baghdadu, gdje nastupa kao manekenka i pjeva.
Karijeru DJ-a počinje u Los Angelesu gdje je završila postdiplomske studije  na UCLA – odsjek za svjetske kulture. Po pisanju URB magazina, Valida  je obilježila  2001 godinu njenim dokumentarnim filmom „Contcentric Beats“ kao ljubavno pismo za Drum’n‘bass scenu.
Praveći ovaj izvanredni film o Drum’n‘bass kulturi, pojavila se želja da prodre u tajne te muzike i naući umjetnost miksanja. Ubrzo osniva svoj klub “PROPER” u srcu Hollywooda  koji je godinama promovirao lokalne I internacionalne Dj-eve slobodnog duha i modernog zvuka.
Po pisanju Los Angeles Timesa, kotira kao jedna od najvažnijih  ličnosti u nočnoj sceni Los Angelesa.  Momentalno radi i kao  umjetnički  kordinator za najvece hotele u Hollywoodu gdje je i rezidentni DJ u jednom od kultnih hotela Hollywooda „Standard Hollywood Hotel“
Valida je ujedno i zaštitno lice najveće kozmetičke kuče u Americi „WET AND WILD“. Njena suptilna muzika, osjećaj za lijepo i moderno, dovela ju je na stranice najčitanijih svjetskih magazina kao što su: Cosmopoliten, Marie Claire  te Elle.
Nastupala je skoro u cijeloj Americi, ćest je gost u Tokiju, Hong Kongu, Maleziji i Meksiku.
Ovog ljeta, Valida nastupa u Sarajevu. Svirati će  u Domu mladih 8. kolovoza sa renomiranim lokalnim Dj-evima Wedranom (Triptonite, Dom mladih) i Fochom (Resident DJ Doma mladih). Njena VIP promocija za medije, zakazana je u lounge prostoru Ronhill bar-a na platou Skenderija u 21 sat.