Browse By

DJ radionica u Spiritu

Već petu godinu redom pri udruzi Spirit, nekad u tvornici Benčić, danas u Blaža Polića 2 kod Indexa, održavaju se radionice za mlade ljude (iako nije uvjet) koji su zainteresirani za glazbenu tehniku, D.J. Mix i glazbenu produkciju.
Radionice su u serijama od po mjesec dana, a u njima se kroz početne i napredne grupe pojašnjava rukovanje aparaturom, tehnika DJ mixa, filozofija rada s ljudima kroz glazbu, te osnove produkcije vlastitih pjesama. Do sada je radionice pohađalo 50-tak zainteseriranih, a dobra je zamisao da oni koji završe radionicu mogu ostati na naprednom kursu ili samo vježbati u DJ boxu, malom studiju koji omogućuje nastavak rada a da polaznik ne mora izdvajati novac za skupu aparaturu.
Ovo je jedino takvo mjesto u Kvarnerskoj regiji. Osim ovoga prednost je što se polaznici upoznaju i druže što rezultira razmjenom znanja, iskustva i glazbe. Radionice nisu samo za one koji se žele profesionalno baviti glazbom, već su kreativni oblik zabave, ali i vrlo korisna metoda za one koji imaju problema sa koncentracijom i fokusiranjem, upravo zbog tehnike DJ mixa u kojem je vježba za koncentraciju razlikovanje dvije pjesme i usklađivanje njihovog ritma.
Osim standardne postave Spiritovih članova, od ove godine radionici se, sada kao asistent, pridružila i Miss Soulfly (Marina Karamarko) jedna od polaznica upravo ove radionice od prije 2-3 godine, nakon čega je postala aktivni D.J. Ali i pohađala SAE u Ljubljani gdje je stekla diplomu za Audio ingineering, čime ova radionica zasigrno dobija novi kvalitet i mogućnosti.
O terminima radionice i prijavama možete se informirati na www.SPIRIT-ri.hr gdje ćete naći i kontakt te se uputiti na free prezentaciju na kojoj možete odlučiti da li Vas sve ovo zanima i koliko. (Rijekadanas.com)
Photo: hiphopisland.com