Browse By

DJ Fire – The Closest Thing To Heaven

DJ Fire je jedan od DJeva koji je kroz cijelu svoju karijeru ostao pri Bonzai zvuku te je uz Laurenta Veronneza (Airwave) jedan od najzaslužnijih za brzi oporavak Bonzai labela nakon nesretnog bankrota prije nekoliko godina. Nakon raspada njihovog zajedničkog projekta Fire & Ice, DJ Fire nastavlja sa svojim solo produkcijama, te pred sobom imamo njegov najnoviji uradak, The Closest Thing To Heaven.
Trance Mix
Ova verzija počinje filtriranim kickom i perkusijama, nakon kraćeg uvoda u igru ulazi čvrsti kick koji će nas voditi kroz cijelu pjesmu. Odjednom se u pjesmi pojavljuje jedan vrlo ugodan synth u ehu, koji nam predstavi prvi breakdown kojeg ispunjavaju atmosferični padovi, naprosto predivni! Izvrsno kompresirana skladba malo prekrije padove kickom, taman koliko treba! Nakon malo beat-repeat plugina (karakterističnog zvuka za produkcije u Abletonu), pjesma se nastavlja uz gorespomenuti synth i basliniju. Kada se nakon 3-4 minute finog uvoda uvede melodija, jednostavno ostajete bez teksta jer ova skladba je uistinu vrlo blizu raju! Fenomenalna jednostavna melodija dobro popraćena zvukovima koji stvaraju finu atmosferu je neodoljiva! Ovu pjesmu karakterizira vrlo emocionalni naboj i fenomenalna dubina. Preporučujemo!
Elektrance Mix
Zbog sve veće popularnosti electra u ovim danima, Bonzai se odlučio na mali eksperiment te je odličnom trance mixu dodao i neku vrst hibrida trancea i electra. Uvod u pjesmu je vrlo zanimljiv, puno direktniji nego u trance mixu. Melodijski dio ulazi puno brže u priču, ima malo i filtriranja. Ova pjesma ne razlikuje se mnogo od trance mixa, osim po nekim novim zvukovima i efektima, no uvod u glavnu melodiju ovdje je potpuno izostao te nedostaje onog emotivnog osjećaja koji je prisutan u Trance mixu.
Ovo je, unatoč ne baš najs(p)retnije izvedenom Electrance mixu, fenomenalno izdanje! DJ Fire bi s ovakvim produkcijama činio idealnog warmup DJa za trance partye ;) top izdanje od Bonzaija.