Browse By

Croatia vs Netherlands

Nažalost nemamo čestu priliku prisustvovati trance događajima u Hrvatskoj, no ipak bez obzira na okolnosti moramo svi priznati da je trance sve češći pojam koji se spominje u Osijeku. Klub Sound je 25. kolovoza ugostio trance DJa iz Nizozemske, L.A. Gune-a. Iako u početku pomalo puni skepticizma da će klub ostati prazan, to se nije dogodilo, baš nasuprot, partyu se odazvao veći broj ljudi što još jednom pokazuje da u Osijeku postoji interes za kvalitetnim zvukom.
Uz navedenog gosta tri osječka DJa su upotpunila program, Marko Felinger, Young Miller i DNK. Osim njih Osijeku su se po prvi puta predstavili Danijel Boban i Dominik Dragičević iz Slavonskog Broda. Mislim da je nepošteno i teško ocjenjivati DJe pojedinačno i govoriti kako je tko svoj posao odradio, ali je najlakše reći da su svi bili iznad očekivanja. Pokazali su da kvalitetom nisu daleko od nizozemskih DJa, što se tiče tehničke strane, a isto tako i odabira ploča. Ovo je prvi party na kojem je upotpunosti prevladavao trance zvuk, prava rijetkost na našim prostorima, a pun pogodak za istinske ljubitelje trancea. Bez negativnih kritika u krugu posjetioca, event je protekao u pravom duhu partijanera.
Glavnog gosta su podržali s najglasnijim ovacijama, ali ne smijemo izostaviti i one naše. Oni su isto tako dobili veliko hvala. Vjerujem da najviše zahvala treba ipak uputiti organizaciji, pravi pogodak u pravo vijeme. Osvježenje za osječku scenu, nešto novo što svakako treba i dalje podržati.
Za sve one koje zanima kakva je atmosfera bila imamo i malu galeriju iz Osječkog Sounda koja pokazuje da je ovaj party bio vrlo uspješan i da je svakako zadovoljio kriterije poklonika trance glazbe.
Piše: Bojan Alikavazović