Browse By

Delta Sounds: Berlinska underground elektronska glazbena scena u Rijeci

Delta je novi glazbeni serijal događanja koji će se održati u srpnju, u skladištu Exportdrva na Delti koje će za ovu priliku biti dizajnirano u stilu berlinskih klubova i opremljeno vrhunskom tehničkom opremom. Festival će se održati tijekom dva vikenda, a ugostit će najveća imena berlinske underground elektronske glazbene scene.
U prvom izdanju festivala 11. i 12. srpnja nastupit će glazbenici berlinskog Mobilee Records-a i svjetski poznatog Watergate kluba. U drugom izdanju festivala 25. i 26. srpnja nastupit će glazbenici iz berlinskog legendarnog kluba Berghain i sestrinske etikete Ostgut Ton.
Osim spomenutih umjetnika iz Berlina nastupit će i najbolji domaći DJ-i, a u sklopu festivala održat će se i dnevni izleti (after partiji) na turističkim brodovima.
Delta će se održati u organizaciji lokalne zajednice i uz potporu međunarodne organizacije Push. PUSH Organization je organizator svjetski poznatih događanja na elektronskoj glazbenoj sceni. Organizacija ima sjedište u Hong Kongu, a upravo će riječki festival biti prvi glazbeni događaj kojeg organiziraju u Hrvatskoj.