Browse By

David Penn

Producent, aranžer, DJ i glazbenik, David Penn dolazi iz Madrida. Vlasnik je i producentske kuće “Zen Records” za koju od 1993.g. izdaje različite projekte pod različitim pseudonimima. U mladosti je bio inspiriran funky, soul i jazz stilovima elektronske glazbe pa je to imalo veliki utjecaj na njegovu karijeru. David oduvijek radi na fuziji različitih stilova house glazbe na način da pokušava spojiti starije melodije s novim zvukovima koji se dan danas još uvijek razvijaju a sve to koristeći noviju tehnologiju opreme.
Ime: David Penn
Datum rođenja: /
Zemlja: Španjolska
Žanr: House
Izdavačka kuća: Stereo Productions
Web stranica: /
Jedan od njegovih najvećih hitova je “The Night train” koja je prodana po cijelom svijetu u više od dva miljuna primjeraka, što singlova, što kompilacija. Taj hit mu je donio angažmane po cijelom svijetu pa David uskoro bilježi nastupe u Danskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Americi i Rusiji.
Surađuje s imenima poput DJ Chus, Pablo Ceballos, Halo, Sebastián Gamboa, Olav Basoski i drugi. Remixe je radio za Jay-J, Junior Jack, Chus & Ceballos, Vibe Residents, Milk & Sugar, Dave Storm, Wackside, Lenny Fontana, Ron Hall.
Izdao je producentske uratke diljem svijeta za etikete kao što su Defected, Black Vinyl, Azuli, Bluem, Maya i Rise. 2003. osniva podlabel na Zen Recordsu kojem daje ime Urbana Recordings. Urbana veoma brzo postaje vrlo cijenjena s obzirom na svoja izdanja a bavi se produkcijama novije glazbe iz Mediteranskih zemalja. Ubrzo stvari koje izlaze na Urbani dospijevaju na playliste svjetski poznatih DJa (Roger Sanchez, David Morales, Bob Sinclar, Chus…)
Nastupio je na Miami Winter Music Conference pred oko 5000 ljudi a u novije doba svirao je i u Japanu, Meksiku, Poljskoj, Estoniji, Bugarskoj, Latviji, Litvi, Malta, Njemačkoj.
U novije vrijeme sve se više vrti oko kuće Stereo Productions te izdaje nekoliko singlova što sam, što u suradnji s Chusom i Ceballosom. Nedavno je oformljen i back2back DJ performance kojeg čine Chus i Penn.
Tijekom nastupa uvijek kombinira sve pravce house glazbe od underground housea do energičnog i vrlo plesnog housea, a glazbeno je jako interesantno vidjeti taj nastup jer u setovima često koristi i mnogo klasika house glazbe.