Browse By

Dašak Londona u Sirupu

Ovaj vikend u metropolu nam stiže dašak londonskog klubskog provoda. Stuart Patterson, glazbeni direktor trenutno najpopularnijeg londonskog kluba i njegov partner za gramofonima, Murray Richardson ovaj petak (6.11.) će Vam pokazati zašto svi u Londonu pričaju o Rebel Waltz tulumima. Dodatno će zakuhati večer Pytzek, koji se upravo vratio s nastupa u klubu Pacha u Munchenu.
Kad je početkom desetljeća rave-kultura ispala iz mode, malo gdje se to tako snažno osjetilo kao u Velikoj Britaniji. Era blještavih superklubova i astronomski plaćenih DJ-a okončana je praktički preko noći, Berlin je od Londona nedugo potom bez oklijevanja preoteo titulu techno/house-metropole Europe, a Englezima je bilo jedino preostalo – krenuti nanovo zidati scenu od temelja, tamo gdje sve uvijek počinje, u manjim klubovima. Danas zato elektronički London diše osjetno zdravije, zahvaljujući nizu sjajnih klupskih večeri intimnijeg karaktera – među kojima je i Rebel Waltz, sad već skoro jedanaest godina star sinonim za vrhunsku (deep) house i disco zabavu.

Rebel Waltz
Stuart Patterson & Murray Richardson
Pytzek
Subota, 06.studeni | Početak 23h
Ulaznica: 50kn do ponoći / 70kn nakon

Rebel Waltz je pokrenuo Murray Richardson, koji se sa Stuartom Pattersonom skompao nakon što ga je ugostio jedne večeri povodom promocije Stuartove etikete Soulsonic. Murray se zatim seli u Barcelonu i poziva Stuarta da dođe vrtiti s njim, i tako počinje uspješna suradnja za gramofonima. Nakon nekoliko godina rezidencije u Barceloni vraćaju se u otadžbinu, gdje danas dvomjesečnim tempom rade Rebel Waltz-partyje u londonskom «East Villageau» !
Kao DJ-i, proputovali su cijeli svijet; kao klupski promotori, ugostili su najcjenjenija imena moderne house glazbe. Kad nisu za miksetom, možete ih naći na plesnom podiju – a kad jesu za miksetom, možete računati na nezaboravnu house-veselicu sazdanu od najfinijeg i najsvježijeg deepa, techa i disca, prošaranih pokojim starim klasikom za dušu.