Browse By

Cee Lo Green i Eric Prydz predvode nove izvođače na Exitu

EXIT R:Evolucija se nastavlja potvrdom nastupa najkvalitetnijih glazbenika u okvirima svojih žanrova. Cee Lo Green, Eric Prydz, Amé b2b Dixon, Scuba live, Ana Popović, Prong, Delilah i Kate Boy pridružuju se popisu već potvrđenih izvođača kao što su  Atoms For Peace, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Bloc Party i Fatboy Slim. EXIT 2013 se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi od 10. do 14. srpnja, u novom formatu od pet festivalskih dana.
Jedan od najatraktivnijih vokala na sceni, dobitnik 5 Grammy nagrada i brojnih drugih najprestižnijih svjetskih glazbenih nagrada, gospodin Cee Lo Green dolazi na EXIT! Bit će to njegov premijerni nastup u Srbiji i regiji u okviru kojeg će publici predstaviti svoje najveće hitove „Crazy“, „Forget you/F… you“, „Bright Lights Bigger City“ i mnoge druge. Cee Lo Green je postao planetarna zvijezda kao polovica dueta Gnarls Barkley, s kojim je osvojio dve Grammy nagrade za pjesmu „Crazy“ i album „St. Elsewhere“.
Još veći uspjeh ostvario je kao solo umjetnik s izdanjem „The Lady Killer“ i pjesmama „Forget you/F..ck you“, „Bright Lights Bigger City“ i „Fool for you“ koje su mu donijele još tri Grammyja, kao i prestižne Brit i Billboard nagrade. Na impresivnom popisu imena s kojima je surađivao su Madonna, Santana, Christina Aguilera, Rod Stewart, Bruno Mars, Black Eyed Peas, Chase & Status, što pokazuje žanrovsku raznovrsnost kojom vlada jako mali broj autora.
Glazbena inovacija po kojoj će ostati upamćen u povijesti suvremene glazbe svakako je kreiranje novog soul stila oslonjenog na hip hop, i to ležernog, južnjačkog porijekla. Dok tvrdi da mu je kontakt s publikom najvažniji, snaga njegovog glasa navodi na ples, ali i na preispitivanje emocija dok pjeva o ljubavi i bolu. „Tijekom nastupa volim iskazati emocije koje osjećam, drago mi je što imam hrabrosti za to.“ – priznaje Green.
Vodeće ime švedske DJ scene Eric Prydz, je postao poznat najširoj publici nakon 2,5 milijuna prodanih primjeraka velikog hita „Call On Me“, koji je postao broj jedan na glazbenim listama širom svijeta, s preko 50 milijuna Youtube pregleda. Eric je jedini DJ koji je dobio priliku surađivati s grupom Pink Floyd i to na remixu njihove najpoznatije pjesme „Another Brick In The Wall“. Eric Prydz je jedan od rijetkih DJeva i producenata koji je uspio ostvariti veliki uspjeh i na underground i na komercijanoj glazbenoj sceni, a osim što je sjajan DJ, osnivač je i tri diskografske kuće – Mousville, Pryda i Pryda & Friends. Poznat po tome da „radi“ za publiku, Eric Prydz najavljuje spektakl na Dance Areni EXIT-a 2013.
ULAZNICE:
Aktualna cijena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 440 kn, dok ulaznica za festivalski kamp iznosi 200 kn i mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

  • Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7
  • Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13
  • AVE Fashion Store, Osijek, TC Portanova
  • Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a
  • Dallas Shop Split, Narodni trg 14
  • Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4
  • Dallas Shop Rovinj, Carera 72
  • Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2