Browse By

Brija Dot Com predstavlja: Fila (Aly&Fila) intervju

Danas predstavljamo vrlo uspješni egipatski trance projekt – Aly (Aly Amr Fathalah) & Fila (Fadi Wassef Naguib). Sa radom su počeli prije desetak godina, a njihovu bogatu i vrlo uspješnu produkciju danas poznaju svi ljubitelji trance glazbe. 2011. godine njihova skladba “We Control The Sunlight” izabrana je za “Tune of the Year” u svjetski poznatoj radio emisiji “A State of Trance” koju vodi Armin Van Buuren.
Kako si počeo raditi trance muziku?
Oko 1997.-1998. slušali smo Paul Van Dyka te Chicanea, voljeli smo taj melodični zvuk. Kad sam Paul Van Dyka čuo uživo u Berlinu, rekao sam da je to ono što želim raditi u životu. To je bilo moje najbolje ‘clubbing’ iskustvo. Kupio sam puno CD-a koje smo Aly i ja preslušavali i sada radimo što volimo i to dobro.
Kako si odlučio postati DJ?
Kako sam već rekao, bili smo insipirirani. Kada na svojim nastupima vidim svoje fanove, uvijek popričam s njima te kada nakon godinu-dvije dođu k meni i kažu: “Ovo je moj promo, moj cd, poslušaj“. To je ono što volimo i rekli smo da to želimo raditi.
Kako bi objasnio svoju glazbu nekome tko nije čuo za tebe?
Vrlo jednostavno. To je muzika, melodična, ima energiju, ima vokale koji te mogu jako dirnuti

Kada čujete našu glazbu, sigurno ćete je zavoljeti.
Koji dio svog posla voliš najviše?
Produciranje. To je najbolji dio.
Ovo ljeto dolaziš po prvi puta u Hrvatsku, što možemo očekivati?
Da, napokon dolazimo i potrudit ću se da vam pružim nezaboravnu večer, to vam mogu obećati.
Imaš li kakvu poruku za svoje fanove u Hrvatskoj?
Puno sam čuo o vama od mnogih DJ-a koji su mi rekli koliko ste odlična publika i kako su odlični partiji u Papayi na Zrću te jedva čekam da vas vidim po prvi put.