Browse By

Mary na zatvaranju party sezone u klubu Oxygene

Od kada je u listopadu 2012. pokrenut projekt O2 Underground, klub Oxygene u Osijeku postao je sinonim za mjesto u kojem se može čuti kvalitetan elektronski plesni zvuk, s naglaskom na manje komercijalan ritam. Nakon više od 6 mjeseci uspješnih večeri u klubu O2, vrijeme je za zadnji ovosezonski veći O2U event, koji se održava u subotu, 18. svibnja. Zaključak sezone predvoditi će DJ/producent iz Zagreba, DJ Mary, koji nosi titulu jednog od najiskusnijih DJ-a u Hrvatskoj uopće. Njegovi nastupi na eventima poput Future Shock i Future Sound of Zagreb, kao i u klubovima OTV, The Best i Gjuro pridobili su mu status legende elektronskog zvuka na ovim prostorima.
Cijena ulaznice iznosi 20kn, a i ovoga puta vas čeka piće dobrodošlice i happy hours od 23h do 01h, kada će domaća žestoka pića biti pod akcijom ‘dva za cijenu jednog’ i Tuborg 0,33l po cijeni od 10kn. Početak je u 22h, a službeno vrijeme zatvaranja je u 05h. Uz glavnog gosta još će nastupiti standardna O2U ekipa – Omke, Marko Felinger i Daniel E.
Mary - Oxygene Osijek
Dj Mary
Dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali su ga u DJ-a koji na sceni još uvijek uživa veliku popularnost. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira techno i house pravca u Zagrebu. Mary je jedan od zaista rijetkih domaćih DJ-a s tako širokim glazbenom podlogom i glazbenim korijenima, s obzirom da se njegovi počeci vežu uz electronic body music i industrial, da bi mu veći dio DJ karijere obilježio upravo techno u svojim zlatnim godinama. Danas je pak svoj zvuk odveo prema nečemu što možemo opisati kao deep tech sound s puno groove-a koji korijene opet vuče iz techna.
S obzirom da se posljednjih godina orijentirao na tech-house te groovy deep house zvuk, Mary je i predstavio nekoliko izdanja u tom stilu, a 2009. otvora i novi label pod imenom Audiometric Records, s 14 zapaženih izdanja do sada. Također, kao opozit svemu te svojoj posebnosti, radi na svojim dark ambient, experimental, industrial i elektronic projektima.
TeHôM i Principia Audiomatica, projekti su kojima posvećuje najviše trenutnog vremena, gdje pokazuje zapravo svoje pravo umjetničko lice, glazbenu svestranost, predanost i veliko iskustvo kroz zadnjih 25 godina. Također, dvije godine je prisutan svojim totalno drukčijim Art & Strategy klupskim alter programom s dark, industrial, ebm, electro glazbom u klubovima Sirup i Tvornici.
Danas Mary ima zavidnu karijeru kao dj/producent i jedan je od rijetkih hrvatskih DJ-a koji je imao svoj techno label s izdavanjem vinila (Soul Access) i koji je ostvario uspjeh na inozemnoj sceni. Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Beč, Zurich samo su neka od mjesta gdje Mary učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja hrvatsku scenu u pravom svijetlu.
Više informacija na O2 Underground facebook stranici.