Browse By

Blurix – X meets Y EP: Novo izdanje na Blurred Motion Records izdavačkoj kući


9. izdanje na Blurred Motion Recordsu singl je kojeg potpisuje ujedno i pokretač labela, hrvatski producent i DJ – Blurix. Naziv singla je “X meets Y EP” što je logično s obzirom da se radi o istoimenoj traci na istom, te 4 remixa koje potpisuju poznati internacionalni producenti tvrđeg techno zvuka: DJ Ogi (Hrvatska), K-Höle (Japan), X-Pose (Portugal) i Yhunykx (Meksiko).
Par riječi od autora originalne trake “X meets Y”: “Traka dočarava svemir i njegov beskraj, a ujedno i blizina najudaljenije točke onoj najbližoj. – Ukoliko je svemir beskonačan i njegova prostranstva su tim još i šarolikija i zapanjujuća. Osim svemira kojeg poznajemo s neba te kojeg činimo kao stanovnici ovog nam planeta – Zemlje, “X meets Y” referira i na odnos 2 osobe u današnjem svijetu brze izmjene podataka, pa tako i rezova u međuljudskim odnosima. U tom svijetu hitrine, tehnološkog “ludila” i slijepog gledanja “samo naprijed” sa smanjenim vidnim poljem, 2 osobe još uvijek nađu put jedno do drugog u odjeku vremena, prostora i puke slučajnosti.”
Ovo je prvi, nazovimo “remixed” EP na BMRu, a remixevi jasno odražavaju referencu na original.
“X meets Y EP” – Hard techno, schranz, pa i pomalo industrial zvukova, ali ipak s dozom mekšeg tonusa zbog glavne teme koja “ublažava” tvrdu jezgru.
Ovaj singl nosi redni broj BLMR009. – Izdanje je u prodaji od 26. ožujka 2012., što znači da je već sad dostupno za preslušavanje i kupnju u trgovinama kao što su Somixx i Juno.
Popis pjesama na EP-u:

  • 01.  Blurix – X meets Y (original mix)
  • 02.  Blurix – X meets Y (DJ Ogi remix)
  • 03.  Blurix – X meets Y (K-Höle remix)
  • 04.  Blurix – X meets Y (X-Pose remix)
  • 05.  Blurix – X meets Y (Yhunykx remix)