Browse By

Bliži se Atlantis Festival i nastup Apparata


Najveći tulum u Splitu ovog ljeta koji se održava od 28og do 31og srpnja, Atlantis Festival sve je bliže. Da podsjetimo na splitskoj tvrđavi Gripe u sklopu bogatog glazbenog programa stranih i domaćih glazbenih imena očekuju se: Apparat, Shy Child, Thieves Like Us, WhoMadeWho, SymbolOne, Let3, Lollobrigida, Nipplepeople, MistakeMistake, Embassy 516 i AlkemiA.
Apparat ( Sascha Ring ) njemački je glazbenik s prebivalištem u Berlinu te jedan od suvlasnika Shitkatapult Recordsa. Iako je karijeru započeo u techno vodama, kasnije počinje raditi ambijentalnu glazbu. Surađivao je s nizom drugih izvođača, poput Ellen Allien.
Najpoznatija suradnja svakako mu je ona sa Modeselektorom započeta u svibnju 2009. godine kada je iznimno uspješan projekt Moderat rezultirao istoimenim hvaljenim albumom. Apparat se može pohvaliti i dobivenim priznanjem za svoj rad – Qwartz Dancefloor nagradom za elektronsku glazbu.
Festivalske ulaznice mogu se nabaviti na odabranim pretprodajnim mjestima u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci i Splitu po cijeni od 160 kuna. Na dane održavanja koncerta posjetiteljima će biti dostupne samo dnevne ulaznice po cijeni od 100kn/dan.
Atlantis Festival ove je godine veći nego ikad. Osim dva dana prožeta glazbenim koncertima i ludim after partijima, 28.srpnja festival počinje prvom hrvatskom izložbom mladog, ali iznimno uspješnog tipografa, ilustratora i grafičkog dizajnera iz Barcelone, Alexa Trochuta. Sljedeći dan 29. srpnja možete uživati u tradicionalom skateboarding natjecanju „Lord of the Lines“, koje se održava u gradskom parku Đardin.
Više o svemu na www.atlantisfestival.hr.