Browse By

34. Ri Rock Festival – Posljednji Ri Rock Festival


Prije dvadesetak dana otvorene su prijave za 34. po redu Ri Rock festival koji će se ove godine održati 7. i 8. prosinca u klubu Palach. Dosad se prijavilo nešto više od dvadeset bendova iz Rijeke i primorsko-goranske županije.
Ove godine Ri Rock najavljen je kao posljednji Ri Rock festival što je indirektna referenca na tekuću godinu, 2012., za koju se već duže vrijeme vežu priče o velikim promjenama, smaku svijeta i novim počecima. Osim što se na taj način htjela postići veća zainteresiranost građana za ovaj kultni festival, ovo je na neki način i podsjetnik na hitno buđenje iz letargičnosti u koji je svijet zapao, te svojevrsna poruka da, ipak, nema odustajanja.
Kao goste prvog dana ovogodišnjeg festivala očekujemo poznati osiječki punk rock bend Gužva u šesnaestercu, dok će drugi dan svojim prisustvom uveličati riječka industro pop atrakcija One Piece Puzzle.
I ove godine festival je u duhu natjecateljskog karaktera pa će se tako za najbolje od najboljih naći i primamljive nagrade koje treću godinu za redom dodjeljuje Euromusic Agency d.o.o. / Music Centar. Tako prvoplasirane očekuje bon u iznosu od 1500 kn, drugoplasirane 1000 kn, a trećeplasirane 500 kn koje će moći iskoristiti u Music Centru.
O pobjednicima će odlučivatI glasovi publike i žiri sastavljen od članova Udruge RiRock te predstavnika Music Centra. Pobjednici će biti objavljeni na kraju druge večeri festivala.
Sa pojavom sponzora odlučeno je prijave (online prijavnica: http://rirock.org/prijavnica-za-34-ri-rock-festival-2012/) za ovogodišnji festival produžiti do petka, 16.11., u ponoć, a objava odabranih bendova biti će vidljiva u ponedjeljak, 19.11., na službenim web stranicama Udruge RiRock (www.rirock.org).
Ulaznica za jedan dan festivala moći će se kupiti u pretprodaji po cijeni od 25 kn dok je cijena dvodnevne ulaznice 40 kn. Osim toga u pretprodaji će se moći kupiti i Ri Rock paket koji u iznosu od 90 kn uključuje dvodnevnu ulaznicu, majicu i bedž. Za to će, na riječkom Korzu, biti postavljen štand u periodu od 3. do 7. prosinca. Na dan festivala cijena jednodnevne ulaznice iznositi će 30 kn dok će cijena dvodnevne biti 50 kn.
I ove godine za Ri Rock festival rađen je promotivni video kojeg su već po tradiciji radili Marta Ožanić i Bernard Blašković (http://vimeo.com/senzorz). Video je zamišljen kao postapokaliptični materijal u kojem glavni protagonist spašava zadnje što je ostalo od Ri Rock festivala. Glazbena podloga je pjesma Stoner Ride, riječkog benda Uma Thurman (http://soundcloud.com/uma-thurman). Video možete pogledati na: http://www.youtube.com/watch?v=lh7-7V4TRSo&hd=1