Browse By

Započinje sezona prekida!

Započinjanje novih veza tijekom zimskih mjeseci nije nikako dobra ideja, a i održavanje onih dugotrajnih postaje sve teže. Za sve su krivi blagdani i nedostatak sunca.
Zajedno sa početkom sezone blagdana internetski siteovi za nalaženje partnera bilježe porast prometa, točnije raste broj samaca koji ne žele Božić i Novu godinu dočekati sami, pa srljaju u nove veze.
Većina parova koja se ”spetlja” tijekom blagdana ne ostane u vezi do proljeća.
Ali nisu samo novopečeni parovi u opasnosti, vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana zna narušiti i neke dugoročne veze jer se radi o razdoblju u kojem se parovi odmiču od rutine na koju su navikli.
Nova godina zna često donijeti i novi pogled na starog partnera, što može biti uzrok brojnih trzavica u vezi. Ljudi vjeruju u novi početak u novoj godini i to se odnosi i na veze te često krive partnera za nezadovoljstvo koje osjećaju u životu.
No uzrok nije samo psihološki tvrde stručnjaci. Probleme stvara i nedostatak sunca, koji može biti uzrok depresije i nezadovoljstva.
Zbog toga bi jedno od rješenja za spas poljuljane veze ili braka mogao biti put u toplije krajeve, jer izlaganje suncu potiče lučenje spolnih hormona i popravlja raspoloženje.
(Net.hr)