Browse By

Jimmy Edgar snima spot u Sirupu

11.11. 2009., u sklopu Sirupove Facebook srijede gostuje jedna od najvećih uzdanica legendarne glazbene etikete Warp – Jimmy Edgar  Iz probranog Warp društva glazbenika među kojima su i Jamie Lidell, Aphex Twin i Autechre, Sirup dovodi američku glazbenu poslasticu – Jimmy Edgara.
Prepoznatljivog funky potpisa, Edgar je svoj zvuk gradio na brojnim utjecajima miješajući street beat, house i elektroniku.
Raznovrstan izbor i poigravanje stilovima pod utjecajem detroitske scene, potaknuli su ga da se istodobno razvija unutar nekoliko projekata pri čemu se ističu Her Bad Habit i Black Affair. Edgar je jedan od rijetkih i iznimnih glazbenika kojima je pošlo za rukom u dobi od 26 godina ostvariti izdanja na Warpu i Playhouseu.
U modnim je krugovima pak poznat kao nagrađivani fotograf, kojeg je angažirao i urbani britanski magazin i-D. Tijekom Europske turneje upravo je u Sirupu pronašao idealnu lokaciju za snimanje spota za singl I wanna be your STD koji je uzdrmao plesne podije diljem svijeta, a koji će u režiji Ratka Ilijića osvojiti i televizijsku publiku. Ljubitelji funka i detroit electra, koji žele okusiti ”ritam seksa”, kako sam Jimmy često opisuje svoju glazbu, mogu na event besplatno i jedino ukoliko svoj dolazak potvrde na Facebook eventu.