Browse By

Započela elektronska festivalska sezona na hrvatskoj obali

Završio je porečki Lighthouse festival, pokretač plesne elektronske sezone na hrvatskoj obali. 60-ak izvođača izmjenjivalo se na nekoliko festivalskih pozornica smještenih unutar apartmanskog naselja Tamaris Lanterna, u koje je tom prilikom stiglo 1000 posjetitelja iz Austrije, Njemačke i Švicarske. Osim što je u predsezonsko doba spremno prihvatio rizik nasumičnih sunčanih i kišnih razdoblja, ovaj je festival bio prvi namijenjen publici s njemačkog govornog područja, cijenama ipak ostavši otvoren Hrvatima i stanovnicima susjednih zemalja.
Najveselije ozračje tijekom sva tri festivalska dana trajalo je na Daystage-u smještenom na samoj plaži, na kojem su se posjetitelji najradije opuštali. „Ne smetaju nam povremeni vjetar i kiša, brzo nestanu i ponovno stiže sunce. Još uvijek ne vjerujem da sam prekjučer sjedila u hladnom berlinskom uredu, a danas se zabavljam s prijateljima i plešem na Jadranu“, u razgovoru nam spominje jedna od posjetiteljica. Glazbeni vrhunac na punti Lanterne svakako se osjećao za trajanja nastupa Jimpstera koji je svojom house selekcijom otjerao oblake i goste pripremio za Kollektiv Turmstrasse koji dosad, otkrili su naknadno, nisu bili svjesni svoje popularnosti među lokalnom publikom. Topla svibanjska nedjelja popraćena live performansom producentskog dvojca HVOB na plaži je rezultirala i nekolicinom hrabrih kupača, dok je većina odlučila plesni podij iskoristiti i kao savršenu priliku za hvatanje boje prije povratka radnim obvezama.
01 lighthouse festival
Zbog kišnih večeri pojedini su nastupi noćnog djela programa ipak premješteni u zatvorene prostore, zbog čega su se neki od headlinera poput Amea i Modeselektora morali prilagoditi svirci u klupskom ozračju iza omanjeg DJ pulta, bez impozantnih  vizualizacija koje su za sobom ostavili na potpuno opremljenoj i uređenoj open air areni. Više je sreće imao Andy Butler koji je Electronic Beats arenu ipak uspio iskoristiti za nastup svojeg Hercules and Love Affair Soundsystema.
18 lighthouse festival
Organizatori predvođeni vlasnicima popularnog bečkog kluba Pratersauna dobro su se snalazili u prevrtljivim vremenskim uvjetima, tek neznatno mijenjajući planirane satnice nastupa, pazeći pritom da ukusi svih profila ljubitelja elektronske glazbe budu zadovoljeni. Zadovoljni odrađenim i činjenicom kako su ih Porečani izuzetno dobro prihvatili, na službenoj su fan stranici Lighthouse festivala potvrdili ponovni dolazak sljedeće godine.
www.lighthousefestival.tv
www.facebook.com/lighthousefestival