Browse By

Zagreb Foam Fest 2011: Stiže Eric Prydz!


Kao što je i objavio na svojoj službenoj web stranici, švedski producent i DJ Eric Prydz nakon dugog iščekivanja ponovo dolazi u Zagreb te će se svojim nastupom u Areni u sklopu prvog Zagreb Foam Festa pobrinuti za odličnu muziku i najjači beat urnebesne noći.
U glazbenom svijetu poznat pod različitim pseudonimima poput Sheridan, Cirez D, Pryda, Moo proslavio se mega hitom iz 2004 godine, Call on Me, s kojim je osvojio sve relevantne glazbene top ljestvice.
Eric Prydz, rođen 19. srpnja 1976. u Stockholmu, gdje se počeo baviti elektronskom glazbom.  Godine 2004. izdaje svoj prvi veliki hit Call On Me, koji je potukao sve rekorde klupske glazbe. Pjesma je na prvom mjestu UK singles ljestvice i German Top 100 provela šest tjedana, a prodana je u više od 2.5 milijuna primjeraka. Nakon uspjeha svog prvog hita, Eric je osnovao vlastitu izdavačku kuću Pryda Records.
Ericov posljednji klupski hit Pjanoo, koji je već sad proglašen klasikom, u svoje setove uvrštavaju najveći DJ-i današnjice, kao što su Tiësto,  Armand Van Helden i drugi. Pjesma Pjanoo je sasvim slučajno postala hit, nakon što ju je jedan njegov fan snimio mobitelom tijekom Prydzovog nastupa i objavio ju na YouTube-u.

Njegove remixe traže najveći svjetski glazbenici, a singlovi Call on Me i Pjanoo dokaz su da je Eric Prydz jedan od najboljih svjetskih DJ-eva.  Nakon debija u izdavačkoj kući Ministry of Sound bio je jedini umjetnik kome je dozvoljeno da semplira Another Brick in The Wall, Pink Floyda. Za obradu Another Brick in the Wall u njegovoj verziji Proper Education,  nominiran je za Grammy i dospio na drugo mjesto britanskih top lista.
Zagreb Foam Fest će se održati u  Areni, u subotu, 28.05. Do sada neviđeni spektakl koji će se uz vrhunske scenske i svjetlosne efekte, kao i ogromnu količinu pjene u Areni, obilježiti praznik za sve ljubitelje elektronske glazbe uz najjači lineup DJ-a u Hrvatskoj.
Od subote, 6. svibnja do subote, 28. svibnja otvoren je promotivni štand u trgovačkom centru Avenue Mall gdje, u trajanju od tri tjedna u radnom vremenu centra, možete kupiti ulaznice te saznati sve informacije vezane za Zagreb Foam Fest.
Ulaznice možete nabaviti po cijeni od 200 kn za parter i tribine te 350 kn za VIP ZONU. Za 10 i više ulaznica za VIP ZONU odobravamo poseban popust.