Browse By

Zabiela i Fanciulli zajedno na Exitu!

Jedni od lidera novog vala globalnih DJ zvijezda, James Zabiela i Nic Fanciulli, nastupit će zajedno u četvrtak 9. srpnja na Dance Areni desetog Exit festivala. Nove „back to back“ nastupe potvrdili su još Loco Dice i Magda, Tayo i Hannah Holland, a irski electro bend The Japanese Superstars nastupit će uživo.
Exit festival je definitivno i uvjerljivo najjača stvar koju sam doživio ove godine. Vibracija publike bila je nevjerojatno pozitivna, a trenutak kada sam vidio Goldija kako skače za mikrofon dok sam puštao ‘Inner City Life’ nikada neću zaboraviti. Bio je to nastup kakav sam dosad samo mogao sanjati pa će me sjećanje na te predivne trenutke opijati još nekoliko sljedećih godina”.
Prošlo je tih nekoliko godina od 2006. kada je James Zabiela podijelio svoje dojmove s Exita, a već prvog dana festivala imat će priliku ponoviti uspjeh i vidjeti još veću binu, superiorniji zvuk, svjetlo i mnogo toga novog na Dance Areni u 2009. godini. Na vrhuncu karijere, Zabiela se vraća s novim miks albumom iz edicije „Master Series“ prestižne etikete „Renaissance“. Prošlu godinu označio je s nekoliko vrhunskih izdanja poput „Perseverance“ i „Phaser Fire“, remiksirao Radiohead i Ladytron i krajem prošlog mjeseca objavio aktualni „Darkness EP“.
zabiela-and-fanciulli
Nic Fanciulli Arenu je ugledao 2007. godine kada je njegov tadašnji album „I-Panic“ i sam Laurent Garnier ocijenio čistom desetkom. Jednaku ocjenu davali su i mnogi koji su ga slušali tada na Exitu ili već sljedeće godine na Refresh festivalu, potvrđujući zašto ga cijela svjetska DJ scena smatra jednim od svojih najvećih talenata. Famozni osnivač etikete „Global Underground“ Andy Horsfield za Fanciullija kaže: „On je DJ koji me dosljedno impresionira svaki put. Bilo da svira u Spaceu, na Ibizi ili na Winter Musicu u Miamiju, Nic uvijek dokaže da je stvarno nevjerojatan“. Takav dojam pridonio je da upravo Fanciulli bude prvo ime novog serijala miks izdanja „Global Undergound DJ 001“ objavljenog 20. travnja ove godine.
Osim suradnje na produkciji velikog hita „No Pressure“ iz 2007. godine, Zabiela i Fanciulli su iste godine pod imenom One+One izdali i dupli miks album za „Ministry Of Sound“. Međusobno razumijevanje prenijeli su i na seriju zajedničkih nastupa širom svijeta, a nakon ovogodišnje „Winter Music“ konferencije u Miamiju, u četvrtak 9. srpnja nastupit će po prvi put kao dvojac i na Dance Areni.

Već sutradan, u petak 10. srpnja, na Areni nastupa još jedan ekskluzivni „back to back“ dvojac koji čine popularni njemački minimalisti Loco Dice i Magda.

Iste večeri kada nastupa i njezin mentor Richie Hawtin, Magda će imati priliku ponoviti jutro 2007. godine kada je po prvi put nastupila pred prepunom Arenom. U međuvremenu je berlinska DJ dama izgradila zavidno iskustvo na drugim festivalima kao što su Lowlands, Sonar ili Detroit Music, a prošlu je godinu završila s 130 globalnih nastupa iza sebe. Ovakav uspon na planetarnoj DJ sceni potvrđuje i naslov njezinog novog miks albuma „She’s a Dancing Machine“ objavljenog za „M_nus“.
Izuzetan autorski talent koji Loco Dice iznova dokazuje u posljednjih nekoliko godina, konačno je zaokružen na prvom studijskom albumu „7 Dunham Place“. Album je snimao u New Yorku s Martinom Butrichom i objavio ga za vlastitu izdavačku kuću „Desolat“. Prije uspjeha na elektronskoj sceni, Loco Dice je tijekom devedesetih bio uspješan reper na njemačkoj sceni gdje je nastupao s imenima kao što su Snoop Dogg, Jamiroquai ili Ice Cube. Danas potpisuje za najuglednije etikete „Cocoon“, „Cadenza“, „Ovum“ i naravno, za „M_nus“ Richie Hawtina.
Pored mladih zvijezda kao što su Alex Metric i Kissy Sell Out, subota na Dance Areni donosi još aktualnih noviteta s londonske DJ scene. Jedan od najtraženijih breakbeat producenata Tayo i karizmatična Hannah Holland nastupit će u neobičnoj „back to back“ kombinaciji.
Dama koju pokreće bas, kako sebe opisuje Hannah Holland, uspjela je nametnuti cijeloj sceni vlastitu etiketu i istoimeni žanr „Batty Bass“ koji su lako prihvatili londonski klubovi Fabric i Amnesia na Ibizi, a njezinu produkciju vrte Laurent Garnier, X-Press2 i Mike Monday.
Također rezident u Fabricu, Tayo Popoola dio je današnje breakbeat elite uz imena kao što su Adam Freeland i Rennie Pilgrem, a „DJ Mag“ ga je nedavno uvrstio i listu „Next Big Five“. Osnivač je etikete „Mob“ za koju već potpisuju velikani Ashely Beedle i Stanton Warriors.
b28
Posljednjeg dana desetog Exita, u nedjelju 12. srpnja na Areni će nastupiti aktualna „live“ atrakcija The Japanese Popstars. Trio iz sjeverne Irske se proslavio preko ultimativnog indie izdavača „Gung Ho“ koji je prethodno popularizirao bendove Gus Gus i Zoo Brazil.
Trenutno su aktualni njihovi remiksi za Beyonce i The Ting Tings, a surađivali su i s Groove Armadom na singlu „Get Down“. Među sve brojnijim fanovima poznati i kao Jap Starsi, svoj debi singl iz 2006. nazvali su „Rodney Trotter“, a godinu poslije izašao je i „Delboy’s Revenge“. Njihov prošlogodišnji debi album „We Just Are“ razgrabio je dosta priznanja i osigurao nastupe na prestižnim festivalima Oxegen, Glastonbury, Fuji Rock i Rockness. Krajem ovog mjeseca kreću na veliku američku turneju, a nedavno je i čuveni brend „Nike“ lansirao njihovu kolekciju pod oznakom „JAPSTARS“!
Deseti Exit od 9. do 12. srpnja
Četvorodnevne ulaznice za deseti Exit festival direktno se prodaju od početka aprila u filijalama Erste banke i u Gigstix prodavnicama po aktualnoj cijeni od 5990 dinara. Finalna cijena ovih ulaznica biće 9990 dinara. Ovogodišnji Exit festival na kojem će nastupiti Lily Allen, Arctic Monkeys, Manic Street Preachers, KoRn, Patti Smith, Kraftwerk, Moby, Prodigy, Madness, Carl Cox, Richie Hawtin, Etienne de Crecy, Sasha i brojni izvođači na preko 20 festivalskih bina, održat će se od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.