Browse By

Yolanda Be Cool na Moon & Rocks 2011 Festivalu u Novalji


Planetarno popularni ˝Yolanda Be Cool˝ dolaze ovoga ljeta u Hrvatsku posjetiteljima Moon & Rocks festivala priuštiti mjesec i stijene na australski način. Yolanda Be Cool je australski bend koji čine neponovljivi duo, Sylvester Martinez i Johnson “Durango Slim” Peterson. Suradnja s australskim producentom DCUP (pravim imenom Duncan MacLennan) okrunjena je međunarodnim singlom “We no speak Americano”.
Sa istoimenim hit singlom ubrzo su osvojili vrhove britanskih, španjolskih, njemačkih, meksičkih, danskih, švicarskih i ekvadorskih ljestvica i ušli u Top 5 najvrćenijih izvođača u Australiji, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Norveškoj. Prije ovoga hita također su surađivali s DCUP-om u njegovom remixu  ˝Afro nuts˝ 2009. godine. Yolanda Be Cool je dobila dvije nominacije 2010 na ARIA Music Awards koje uključuju “Best Dance Release” i “Najpopularniji australski singl” za “We no speak Americano” .

Ime australskog benda referenca je na film ˝Pakleni šund˝ Quentina Tarantina, kada lik Jules (Samuel L. Jackson) zaviče ˝Yolanda, budi cool!˝ naoružanoj pljačkašici pod imenom Yolanda (Amanda Plummer). U Rusiji je u ljeto 2010. izašla parodija na pjesmu sa ruskim vokalima sa nazivom ˝Sick of it˝ referirajući se na Twilight sagu, Lady Gagu i ostale socio-kulturne aktualnosti, postavši hit toga ljeta u Rusiji. U Argentini je također napravljeno nekoliko parodija na pjesmu, a jedna od njih, ˝Por Panamericana˝, je postala veliki hit puštajući se u klubovima uz originalnu verziju. Čak su i kolumbijski ˝Los Cantores de Chipuco˝ napravili svoju parodiju na pjesmu pod nazivom ˝El Chocoano˝.
Dečki slove kao opušteni i izuzetno zabavni, a njihov specifični stil obećava ludu zabavu 6.8. na Moon & Rocks festivalu u Novalji.