Browse By

Višenagrađivani dokumentarni film "Astralis – institucija" napokon u Splitu!


Višenagrađivani dokumentarni film “Astralis – Institucija” redatelja Igora Neljaka napokon će biti ekskluzivno prikazan i u Splitu. U susret Božićnoj Dance Koridi u Spaladium Areni na kojoj će nastupiti tvorci Astralis partija i protagonisti ovog fima, projekcijom u kinu Central 17. prosinca podsjetite se početka priče jednog glazbenog doba.
Nakon što je prošle godine film u Americi pobrao dvije nagrade za najbolji glazbeni dokumentarac i nagradu publike za najbolji međunarodni dokumentarac, priznanje najpoznatijem i najdugovječnijem hrvatskom projektu elektronske glazbe “Astralis – Instituciji” ima priliku odati napokon i splitska publika. Prvi hrvatski film o elektronskog glazbi na putu do ostvarenja američkog sna najprije je uvršten u službeni odabir festivala Doc Miami. Zatim je u Washingtonu nominiran za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glazbu.  Prvu pobjedu u međunarodnoj konkurenciji odnio je u New Yorku, a odmah je uvršten i u službenu konkurenciju NYIFF festivala u Los Angelesu.

Nakon višemjesečne debate, stručni žiri i glasovi publike kalifornijskog festivala odlučili su da je Astralis – Institucija najbolji glazbeni dokumentarni film.  Deset uspješnih godina projekta Astralis njegovi tvorci DJ-i i producenti Ludvig i Go Cut osim na plesnim podijima željeli su zabilježiti i dokumentirati kako bi nove generacije jednog dana znale kako je sve počelo i kojim se smjerom razvijala domaća elektronska scena. U tih deset godina rada prikupljeno je mnogo audio i video zapisa sa brojnih Astralis partija, gostovanja po hrvatskim i svjetskim klubovima o čemu šira javnost malo zna. Film se osvrće na društveni i kulturološki utjecaj Astralisa i na živote protagonista koji su indirektno diktirali razvoj Astralisa, hrvatske glazbene scene i njene publike.
Službena splitska premijera filma održat će se 17. prosinca u kinu Central s početkom u 21.30h, nakon čega slijedi after party u Caffe baru Puls s početkom u 23h. Nedugo nakon premijere uz Astralis tim imate priliku plesati i na sam Božić 25.12. u sklopu povratničke turneje emisije TOP DJ MAG i elektronskog dijela programa Božićne Dance Koride u Spaladium Areni.
Do pozivnice možete doći tako da ju na službenoj Facebook stranici Božićne Dance Koride zatražite i ostavite svoje puno ime i prezime.