Browse By

Više od tisuću mladih uživalo na Rabac Summer Festivalu

Više od tisuću posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije u subotu se slilo na Girandellu gdje se održavao drugi, udarni dan šestog festivala elektronske glazbe Rabac Summer Festival. Vrhunac frenetičnog gibanja mnoštva u hipnotičkom ritmu nastupio je prvog sata nedjelje kad je na techno pozornicu stupio francusko-kineski DJ duo Technasia, a s druge strane je pult na house pozornici preuzeo Britanac Danny Howells.
Ukupno je u tri dana festivala, s pretpartyjem u petak u pulskom Fort Bourguignonu i nedjeljnim after partyjem u Lamparni u Labinu svoje umijeće pokazalo dvadesetak DJ-eva iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Brazila, Francuske, Kine, Izraela, Italije, Slovenije i Hrvatske.
Osim uzdužno, od zaravni pored ugostiteljskog objekta na plaži (techno) do daskama prekrivenog bazena (house), komuniciralo se i poprečno, od pivnice do plaže. Ondje su se okupljali oni kojima je trebalo malo odmora ili prostora za malo romantike, pa čak i za meditativna razmatranja. Većinu posjetitelja činili su adolescenti, ali, kada je o domaćima riječ, primijećeni su prosvjetni radnici, odvjetnici, obrtnici i sl. Došle su čak i cijele obitelji.
S Girandelle je cijele noći nadaleko odzvanjalo, i to pozitivnim vibracijama. Svi su došli sa svojom vizijom ludog partyja uvjereni da je ovo mjesto na kojemu će se ona ostvariti. Čini se da ih Rabac nije razočarao. (Glas Istre, http://www.glasistre.hr/)