Browse By

Vidi Web Top 100 2011: Počele prijave web stranica


Prijave za poznati natječaj VIDI WEB Top 100 su započele. Još davne 1999. godine osmišljen je natječaj Vidi Web Top 100, nacionalna Internet nagrada za najbolje hrvatske webove, koja uz poznati svjetski Webby Awards spada u jedno od najstarijih svečanih dodjeljivanja web nagrada u svijetu.
Ove godine dodijelit će se nagrade u 11 kategorija:
Blogovi; Korporativne stranice; Mediji, novosti, oglasnici; Web promocija, community servisi i social media aplikacije; Turizam i putovanja; Sport, zdravlje, prehrana; Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi; Znanost, obrazovanje, kultura; Zabava, moda, glazba i Mobilne web aplikacije, te kao dodatna kategorija Vidi Web Top 10 ExU, namijenjena webovima iz cijele regije.
Pobjednike će odabrati neovisni žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka, predstavnika medijskih kuća i institucija.
Svi ti dobitnici Vidi Web Top 100 nagrada, u jedanaest kategorija, moći će se naći na web stranici top100.vidi.hr, a novost je Stručno vijeće koje je sastavljeno od profesionalaca iz web industrije koji su se prijavili kako bi usmjerili natječaj prema aktualnim kriterijima ocjenjivanja.
Tomislav Kotnik, Predsjednik ocjenjivačkog suda ističe:
„Ove godine očekujemo veliki interes za natječaj jer već mjesecima imamo upite o početku ove poznate potrage za 100 najboljih webova u Hrvatskoj, ali ono što me posebno veseli je uvođenje Stručnog vijeća profesionalaca koje će pomoći Stručnom žiriju da izbor bude na najvišoj mogućoj razini i objektivnosti koja se može provesti“.
Prijave na natječaj Vidi Web Top 100 za 2011. godinu traju do 7. listopada 2011., a prijaviti se možete preko ovog linka.
Vidi Web Top 100 2011.