Browse By

Valentino Kanzyani u klubu Boogaloo

U prostoru zagrebačkog kluba Boogaloo 13. veljače imati ćete priliku uživati uz svjetski poznatog DJ-a i producenta iz Slovenije – Valentina Kanzyania. Na Valentina se više ne smije gledati kao na “običnog slovenskog DJ-a”. On je DJ i producent svjetskog glasa, bilo da kvalitetu vrednujete odabirom glazbe, tehnikom miksanja ili kvalitetom produkcije.
DJ karijeru Valentino je započeo davne 1991. godine puštajući mainstream glazbu (“La Bamba” i slično) u klubu “Tivoli” u Portorožu. Tada mu je bilo tek 16 godina. S vremenom sve više prelazi na elektronsku glazbu – poglavito techno. I to ne bilo kakav, već izvrsno plesni funky techno. Zajedno s Umekom izdaje za Primevil (sinonim za ovu vrstu techna) njihov 13. release što ga podiže u višu razinu rejtinga svjetskih techno DJ-a. Zajedno s Umekom osniva etiketu “Recycled Loops Records”.

Posljednjih godina Valentinovu karijeru obilježila je uzlazna putanja koja sve više ubrzava. Upravo suprotno dešava se sa stilom muzike koji stvara. Techouseri se vesele sa svakim novim Valentinovim izdanjem. Jedan od najboljih recentnih primjera Valentinova koketiranja na granici tech housea i techna je “House Soul” EP (Intec 11). Svakako valja spomenuti pod-label “Recycled Loopsa” – “Earresistible” za koji izdaju i Umek (pod imenima Kemu, Fotr) i Valentino (Pornorama).
Radi se o singlu “Leliwa” koji kombinira s jedne strane disco house zvuk kakav izdaje primjerice “Defected” i tribal driving tech house obogaćen prokleto adiktivnim “Silicone Soul” stringovima. Valentino svira svugdje po svijetu rame uz rame svojih idola Richie Hawtina, Carl Coxa, Terry Francisa, Marca Carole, Umeka, itd… Najudaljenije gaže odradio je u Australiji i Singapuru, a za booking su mu zadužene njemačka “Knee Deep” i londonska “Theremin” DJ agancije. Posebno je omiljen među domaćom publikom gdje puni bilo koji prostor gdje svira.
Uz Kanzyania će nastupiti Aneuria te Ivan Komlinović dok će na drugom flooru nastupiti DJ Matya, Dechko i Pero Mirman. Cijena ulaznice iznosi 60 kn do ponoći te 80 kn nakon.