Browse By

Umek u Aurori


Nazivaju ga najvećim slovenskim izvoznim proizvodom, međunarodno priznatim producentom i najboljim DJ-em na ovim prostorima. Omiljeni gost iz Slovenije DJ Umek Primošten će posjetiti ovu subotu 21.08. gdje nastupa u klubu Aurora na poziv hrvatskih ljubitelja njegovog zvuka kako bi uz još jedan techno event pokazao zašto je već cijelo desetljeće na vrhu elektronske scene.
Da je i dalje na vrhu govori i činjenica da je ove godine nominiran za izbor između 100 najboljih DJ-a na svijetu tj. za “DJ Mag Top 100” u kojem je Umek trenutno 39. u kategoriji techno glazbe. Nominiran je osim na osnovu stotina svojih ploča i zahvaljujući novom 1605 labelu koji iz dana u dan raste i nailazi na pozitivne kritike. Ovaj tjedan je u prodaju izašao i novi singl kao dio labela 1605, znakovitog naziva “OMGWTF” kojeg su većina DJ-a nakon prvog preslušavanja proglasila masivnim, moćnim i razarajućim te će zasigurno biti uvršten u njihove setove. Premijerno singl možete poslušati u Aurori u subotu kao i uratke s novog albuma “Responding to Dynamic” kojim se u odnosu na nešto tvrđi raniji techno zvuk ipak malo “smekšao”. Kako Umekovi fanovi ne bi pomislili da je podlegao trendovima i na ovom albumu je Slovenac ponovno pokazao ono što najbolje radi, uz osnovne duboke bas linije postao je nešto melodičniji, tribalističniji s primjesama funky techna i tech-housea.
Jedan je od rijetkih DJ-a koji i nakon 15 godina uspješno stvara techno glazbu kao što ju s entuzijazmom i prezentira svakog vikenda na drugom kraju svijeta. On nije samo zvijezda on je i začetnik elektronske glazbe. To jako dobro zna publika u Aurori pa ga svake godine ponovno poziva, jer techno sezona bez njega zasigurno ne bi bila potpuna.
Za pultom će mu se pridružiti Dj Malesh, a ulaznicu u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 80kn.