Browse By

Ulaznice i stipendije za festival Republika u Rijeci

Festival Republika otvara natječaj za stipendije koje uključuju besplatnu trodnevnu ulaznicu za sve festivalske programe i smještaj na Sveučilišnom kampusu u Rijeci. Natječaj traje do 30. lipnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice objavljene na službenoj stranici festivala.
Ulaznice za festival od danas su u prodaji u sustavu Entrio po cijeni od 225 kuna. Ulaznica omogućuje ulaz na sve dnevne i noćne programe tijekom tri dana održavanja festivala. Treba naglasiti kako će sav prihod od ulaznica Republika donirati lokalnoj incijativi koja će biti predstavljena na festivalu.
galeb2
Republika je festival kreativnosti, slobode i zabave. a održat će se u Rijeci od 18. do 20. srpnja na dvije jedinstvene lokacije, bivšem tvorničkom kompleksu Rikard Benčić i Titovom brodu Galeb, usidrenim za ovu priliku u riječkoj luci.
Pod otkriljem Republike ujedinit će se tri eminentna međunarodna festivala – Share Conference, A MAZE. i  Pause, pojačani svježim regionalnim projektima – RockPaperStartups i Start Art Expo.
Među stotinjak predavača iz svijeta i regije koji će se predstaviti na Republici, naći će se neki od najkreativnijih i najzanimljivijih umova današnjice. U Rijeku dolaze predstavnici prestižnih svjetskih kompanija kao što su Google i Mozilla, gurui društvenih mreža, međunarodne zvijezde internet aktivizma i socijalne prakse, IT poduzetnici, kao i neki od najpoznatijih svjetskih blogera.
bencic2
Spomenimo neke od njih: Googleov inženjer sigurnosti Morgan Marquis-Boire, poznati SF pisac i jedan od tvoraca cyberpunka Bruce Sterling, predstavnica Mozilla Foundationa i aktivistica Creative Commonsa Michelle Thorne, nezavisni istraživač kompjuterskih sigurnosnih sustava, haker i ključni član Tor projekta Jacob Appelbaum, programer kompjuterskih igara Rami Ismail te Toch studio koji među svoje klijente ubraja Nike, MTV Europe i Joaquína Cortésa.
Tijekom tri festivalska dana, Rijeka će postati domom i mnogobrojnih posjetitelja iz cijeloga svijeta koji će kroz predavanja, radionice i panele propitkivati budućnost suvremenog svijeta, uživati u mnogobrojnim izložbama, projekcijama i uličnim akcijama, i družiti se na uzbudljivim noćnim nastupima i koncertima.