Browse By

Ulaznice EARLY BIRD za Ultra Europe rasprodane za 10 minuta!


Ultra Europe, vodeći i najpoznatiji festival elektronske glazbe, potvrdio je status najiščekivanijeg događaja u Hrvatskoj i Europi. Naime, ulaznice EARLY BIRD, koje su bile dostupne u ograničenim količinama i po posebnoj cijeni od 40 eura (300 kuna), rasprodane su u rekordnom roku od 10 minuta. Te se ulaznice odnose se na prva dva festivalska dana, točnije 12. i 13. srpnja, tijekom kojih će ljubitelji elektronske glazbe uživati na splitskom Poljudu.
Svi koji nisu uspjeli uloviti svoju ulaznicu za festival Ultra Europe, novu će priliku imati već 12. prosinca u 12 sati, kad će u prodaju biti puštena nova ograničena količina ulaznica po posebnim pretprodajnim cijenama od 50 eura (375 kuna) za ulaznice za stajanje (za prva dva festivalska dana) te 100 eura (750 kuna) za VIP ulaznice (za jedan festivalski dan, s obzirom na to da će se VIP ulaznice kupovati odvojeno za svaki dan).
Istovremeno, na konferenciji za novinare u Splitu ekskluzivno će biti otkriven dio impresivnog line-upa prvog izdanja festivala Ultra Europe u Splitu i Hvaru, čime 12. prosinac (u 12 sati) postaje datum koji se jednostavno mora zapamtiti.
Ultra Music Festival
Ulaznice za treći dan festivala Ultra Europe, ekskluzivni tulum ispred hotela Amfora Grand Beach Resort na Hvaru, bit će u prodaji početkom sljedeće godine.
Sve informacije i obavijesti mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/ te službenoj Facebook stranici festivala.
O festivalu
Najpoznatiji festival elektronske glazbe, ULTRA šest je godina zaredom (od 2005. do 2008.) osvajao nagradu International Dance Music Awards (IDMA) za najbolje glazbeno događanje (Best Music Event), a 2008. godine osvojio je i nagradu Best International Dance Music Festival za najbolji glazbeni festival koju dodjeljuje Ibiza DJ Awards te pet godina zaredom (od 2005. do 2009.) nagradu Best Festival za najbolji festival koju dodjeljuje Village Voice Media New Times. Izvorno pokrenut isključivo kao festival elektronske glazbe (EDM) 1999. godine, ULTRA je tijekom godina izrastao u tzv. crossover festival koji uz najpopularnije i najbolje izvođače sa scene elektronske glazbe (poput The Prodigy, Swedish House Mafia, The Chemical Brothers, Tiësto, Avicii, David Guetta, deadmau5, Underworld, Kraftwerk, Armin van Buuren, Carl Cox, Moby, Fatboy Slim, Justice), na festivalske pozornice dovodi i glazbenike koji u svojim pjesmama koriste elemente elektronike (EDM) te predstavljaju pionire, ali i nova imena u EDM kulturi (poput The Cure, The Killers, New Order, Duran Duran, The Black Eyed Peas, Erasure, M83, Santigold, The Ting Tings, Cut Copy, Empire of the Sun i Bloc Party). Tako je 2012. godine, kao posebna gošća i dar organizatora posjetiteljima, nastupila kraljica popa Madonna, koja se na glavnoj pozornici pridružila headlineru Avicciju u UMF remiksu njezinog velikog hita Girl Gone Wild.
Ovogodišnje izdanje festivala bilo je glavna tema opsežnog dokumentarnog filma o festivalu CAN U FEEL IT koji je izuzetno dobro prihvaćen od strane kritike, a prikazivao se prikazivao u 500 kina diljem Sjedinjenih Američkih Država. Festival ULTRA ulazi u 15. godinu održavanja te je jedini festival elektronske glazbe (EDM) koji se održava tijekom dva vikenda – 15., 16. i 17. ožujka te 22.,23. i 24. ožujka 2013. Festival Ultra Europe održat će se u Splitu, 12. i 13. srpnja te na Hvaru 14. srpnja.