Browse By

Udruga „We Love Music“ slavi rođendan


Udruga „We Love Music“ vas poziva na svoj rođendanski party koji će se održati u subotu, 17. rujna 2011. godine u clubu Bastion. Sa ovim party-em želimo proslaviti dosadašnji rad koji je popraćen sa velikim uspjesima i velikim imenima domaće i svjetske glazbene scene.
Udruga We Love Music bavi se poticanjem umjetničko glazbene svijesti u društvu. Osnovana je 2009. godine u gradu Osijeku kao odgovor na rastuću potražnju (uz minimalnu ponudu) za kvalitetnim glazbenim događanjima. Osnivači udruge su mladi entuzijasti iz Osijeka koji nastoje regiju Slavonije i Baranje predstaviti kao nezaobilaznu stanicu eminentnih domaćih i stranih glazbenika, koji često zaobilaze spomenute krajeve.
Nakon osnutka udruge, prve aktivnosti započele su u ljeto 2009. godine, a rezultat istih je dvodnevni ljetni festival ‘We Love Music Festival 2009.’, održan u dvorištu osječkog kluba Vega. Headlineri festivala bili su sljedeći izvođači: David Morales (SAD), Ajs Nigrutin (SRB) i Urban & 4 (HR). Nakon izuzetno uspješnog WLM Festivala, udruga nastavlja s organizacijom i intenzivnim jačanjem osječke scene, te predstavlja novi projekt – Božićnu pivnicu prvog hrvatskog piva. Božićna pivnica je projekt većih proporcija, gdje su u četiri dana Osijek posjetile mnoge glazbene zvijezde domaće i strane scene. Vodeća imena ovog blagdanskog projekta su The Shapeshifters (UK), Tony Cetinski (HR) i Crvena Jabuka (HR).

Kako bi se okončala jedna uspješna i za osječku scenu bogata godina, WLM organizira jedan od najatraktivnijih dočeka Nove, 2010. godine u Hrvatskoj. Atributi WLM dočeka Nove godine su svakako bili jedinstvena lokacija (Esseker centar – Osijek) i primamljiv program. Glavna senzacija večeri – nastup ruskog ženskog dvojca (DJ Dolls) oduševila je osječku publiku i na taj način premašila očekivanja zahtjevne publike. Događanja iza kojih stoji ova perspektivna udruga posjetilo je više od 20.000 ljudi, što je izuzetan uspjeh za tako mladu udrugu, ali i sam grad Osijek, koji je pokazao da želi kvalitetniji i bolji život kada je u pitanju dobra glazba i zabava.
2010. godina već sada se pokazala kao godina We Love Music organizacije. Naime, nakon odličnog dočeka Nove godine, WLM organizira party u osječkom klubu Bastion, gdje ugošćava rave kraljicu Marushu, koja nastupa pred prepunim klubom. Nakon gostovanja Marushe i povremenih tematskih večeri u klubu Bastion, WLM preuzima management ovog kluba, te ga prilagođava svojoj viziji. Ubrzo se reformira klub u organizacijskom i konceptualnom smislu. Studentski četvrtak, tematski petak (elektronska glazba) i subotnja večer na dva floora glavni su atributi osvježenog kluba Bastion, koji u ljetnim danima otvara i svoju predivnu terasu. Uz spomenuta događanja, klub Bastion, pod vodstvom WLM organizacije predstavlja i mnoga druga popularna imena, od kojih izdvajamo beogradsku zvijezdu Gramophonedzie, La Di Da, Kyau & Albert te Freemasonse, koji bez ikakve sumnje podižu reputaciju kluba, organizacije, ali i Osijeka kao destinacije mladih.
Najveći dosadašnji projekt WLM organizacije zasigurno je drugo izdanje We Love Music festivala, koji je realiziran uz suradnju Osječke pivovare te nosi naziv ‘Osječko WLM Fest 2010‘. Kroz tri dana na dva floora nastupilo je mnoštvo izvođača, od kojih je većina na svjetskoj razini i ovom prilikom nastupili su prvi put u gradu Osijeku. Kiril Džajkovski (MK/US), Barbara Tucker (US), Tom Novy (DE), Marshall Jefferson (US) i Gramophonedzie (SRB) nositelji su festivala, a između ostalih domaće snage su predvodili Kud Idijoti, FOB, Gužva u 16ercu, Antenat, Debeli Precjednik i mnogi drugi.
Udruga „We Love Music“ se zahvaljuje svim našim vjernim prijateljima na dosadašnjoj podršci i nadamo se još puno zajedničkih rođendana i nezaboravnih trenutaka.