Browse By

U2 u Zagrebu: Dinamo i Bandić nemaju pojma o koncertu

I dok organizatori koncerta Lupa Promotion kao mjesto događaja spektakularnog koncerta sa sigurnošću najavljuju maksimirski stadion, o tome nitko ništa ne zna ni u Dinamu, niti u Gradu Zagrebu – donosi Jutarnji list. Glasnogovornica Gradskog poglavarstva Iva Mia Erak prenijela je komentar gradonačelnika Milana Bandića.
– O tom koncertu nemam nikakvu informaciju, obratite se organizatorima – rekao je šef Grada Bandić. Čak je i direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman ovu vijest, kaže, doznao iz medija.
U2 dolazi u Zagreb!
– Nemam nikakvih saznanja o koncertu U2 na taj datum. O tome sam pročitao u novinama – kaže Sakoman. Naime, upravo u to vrijeme Dinamo će igrati važne europske utakmice, bez obzira na to hoće li biti riječ o Kupu Uefe ili pretkolima Lige prvaka. S druge strane, direktor Lupa Promotion Vladimir Ivanković kaže da je lokaciju koncerta dogovorio načelno, i to s direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem. Međutim, ni potonji o tome ne zna previše.
– Nažalost, ništa detaljnije ne znam o tome, osim informacije da se pregovara o dolasku U2 u Zagreb. Nikakav službeni kontakt nisam imao osim informacije da će možda kontaktirati nas (Dinamo), ako potvrde zagrebački koncert – rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović.
Ipak, Ivanković iz Lupe kaže da nema razloga za brigu.
– Koncert na gradskom stadionu je u interesu cijeloga grada i mislim da tu nema ničega spornog. Istina, mi nismo rezervirali stadion za taj datum, ali smo načelno sve dogovorili s Vrbanovićem. Datum koncerta 10. kolovoza je u ponedjeljak, kada se utakmice ne igraju – kaže Ivanković, koji je, međutim, ranije u razgovoru spomenuo da su za pripremu gigantske bine potrebna četiri dana pripreme.
Uključujući i dan koncerta te još jedan dan, koliko je potrebno da se cijela pozornica rastavi, evidentno je da se na stadionu Maksimir barem sedam dana neće moći igrati utakmice. (Jutarnji.hr)