Browse By

Transart 2010: Eelke Kleijn u Labinu!


TRANSART 2010 – 10. Istarski međunarodni transdisciplinarni umjetnički festival i laboratorij, program je multilateralne međunarodne kulturne suradnje (Hrvatska, Austrija, Francuska, Republika Češka), koji će se jubilarnu desetu godinu za redom, od 09.09. – 29.09.2010., održati u Kulturnom centru ‚Lamparna’, Labin. U sklopu Transarta, a kao uvod u sam festiaval održati će se event elektronske glazbe, Back2Rave2.
Back2Rave2 nastavak je uspješnog Back2Rave serijala partya, prvotno održanog 10.travnja 2010. godine u KUC-u Lamparna u  Labinu. Vodeće ime druge edicije partya je Eelke Kleijn, koji ovim povodom po prvi puta posjećuje Hrvatsku.
Back2Rave2
Eelke Klejin je mladi nizozemski DJ i producent, koji svoju karijeru započinje 2003. godine, a već 2006. godine njegov potencijal prepoznat je od strane legendarnog Nick Warren-a, koji njegov singl „8 bit era“ svrstava u Global Underground kompliaciju. Ključni trenutak njegove karijere je izdavanje njegova prvog albuma “Naturally Artificial”, za „Global Underground“ label, što ga lansira u sam vrh svjetske elektronske scene, te omogućuje nastupe na svim većim svjetskim eventima elektronske glazbe (Moonpark, Dance Valley, Extrema Outdoor i Sensation, te u svjetski poznatim klubovima Warung i Privilege Ibiza).
Područje njegova rada ne obuhvaća samo DJ-ing i produciranje konvencionalne dance glazbe, već je skladao glazbu i za velike klijente popute Nike-a i Joolz-a, te remiksirao glazbu za poznate DJ-e (Way Out West, Hybrid, Miss Nine, Sander Kleinenberg).
Eelke je također pokrenuo svoj label „Outside The Box Music“, kao i istoimeni radio show koji je postao internetska senzacija. U najavi je i izlazak njegova drugog albuma, „Untold stories“, koji će izaći na etiketi “Manual Music” neposredno nakon njegova gostovanja u Labinu, a karakterizira ga to što će na „Untold stories“ turneji po prvi puta izvoditi svoj 60-minutni live nastup.
Standardnu Back2Rave postavu čine Petar Dundov i Zero iz Zagreba, Seraphim Codex iz Bjelovara te mladi labinski dvojac Andrej & Dropi. Petar Dundov spada među one hrvatske glazbenike koji su svojim dugogodišnjim autorskim radom definitivno dokazali da i Hrvatska ima što za reći na međunarodnoj elektronskoj glazbenoj sceni. Seraphim Codex jedan je od pionira elektronske scene u Hrvatskoj. Glazbom se bavi već petnaestak godina i jedan je od renomiranijih izvođača u ovom dijelu Europe. Zero je producent, dj i glazbeni menadžer koji posjeduje vlastitu etiketu Bondage. Andrej & Dropi “mladi” su techno/progressive/house dvojac koji će odraditi warm up Back2Rave serijala.
Za vizualizacije će se pobrinuti T.J. Jelinek iz Austrije koji je ujedno i gostujući umjetnik na Transart Festivalu.
Party započinje u 22 sata, a završava u 6 sati ujutro. Ulaznica iznosi 50 kuna i može se kupiti isključivo na KUC-a Lamparna.