Browse By

Tomorrowland – najbolji europski festival!

tomorrowland
U nizozemskom Groningenu proglašeni su najbolji europski festivali, promotori i izvođači protekle, 2012. godine.  Više od milijun glasaša glasalo je za najbolje festivale u nekoliko kategorija. Po prvi puta u povijesti ovih nagrada pobjedu je odnio festival elektronske glazbe Tomorrowland.
Najbolji su se saznali kombiniranom odlukom glasova publike i ljudi iz glazbene industrije. Ove je godine bio rekordan broj glasača kojih je bilo preko milijun čime su pokazali strast prema festivalima diljem kontinenta.
Po prvi puta na dodijeli nagrada jedan je elektronski festival pokupio krunu najboljeg velikog europskog festivala, a to je belgijski gigant – Tomorrowland, koji je prošle godine širom svijeta hvaljen kao posebna priča o uspjehu. Elektronska glazba je također prevladala u kategorije majboljeg zatvorenog festivala – Sensation (Nizozemska) kao i najboljeg novog festivala Electro Magnetic (Njemačka).
http://www.youtube.com/watch?v=OzW10X_-kEs&feature=player_embedded
Najboljim festivalom srednje veličine je proglašen Heineken Balaton Sound Festival u mađarskoj (manji rođak prošlogodišnjeg najboljeg velikog festivala Szigeta), dok je najboljim malim festivalom proglašen poljski Tauron New Music Festival, festival koji se smjestio u napuštenim rudnicima, naglašavajući kreativnost i raznolikost od suvremenih europskih festivalskih krajoloka.
Nagrada za najbolji europski line-up i najbolji festival po izboru izvođača otišla je njemačkim blizancija titanima Rock am Ring/Rock im Park i danskom Roskildu koji ovo ljeto slavi svoj 43. rođendan.
Najboljim promoterom je proglašen tim koji stoji iza organizacije Pukkelpopa, koji su prošle godine imali izuzetno teško razdoblje nakon tragedije koja se dogodila dolaskom oluje, te Herman Schueremans koji je dobio nagradu Lifetime Achievement Award.
Foo Fighters su proglašeni headlinerima godine, a ŠveđankaLykke Ly je zavela masu sa svojom ” I Follow Rivers” te si osigurala nagradu za festivalsku himnu godine.
Pobjednici po kategorijama su:
Najbolji ‘veliki’ festival – Tomorrowland (Belgija)
Najbolji ‘srednji’ festival – Heineken Balaton Sound (Mađarska)
Najbolji ‘mali’ festival – Tauron New Music Festival (Poljska)
Najbolji novi festival – Electro Magnetic (Njemačka)
Najbolji ‘indoor’ festival – Sensation (Nizozemska)
Najbolji festivalski line-up – Rock am Ring/Rock im Park (Njemačka)
‘Najzeleniji’ festival – We Love Green (Francuska)
Izvođačima najdraži festival – Roskilde (Danska)
Najbolji novi izvođač – Of Monsters and Men
Najbolji headliner – Foo Fighters
Festivalska pjesma godine – “I Follow Rivers” (Lykke Li)
Promotori godine – Pukkelpop (Belgija)
Nagrada za životno djelo – Herman Schueremans (Live Nation Belgija)
Sa preko 50 milijuna pogleda, Tomorrowlandov after-movie iz 2011 je postao priča sama za sebe, a sada možemo uživati i u after-moviu iz 2012 za kojeg je izdan i DVD. Evo 20-minutnog filmića pa uživajte!
http://www.youtube.com/watch?v=UWb5Qc-fBvk