Browse By

Tomislav Dekanić: U Stereo dvorani čeka me svijetla budućnost


Moja je velika želja u Stereu jednom ili dva puta u sezoni napraviti veliki inozemni koncert, idealno bi bilo barem jednom mjesečno, što će, naravno, ovisiti o mojim financijskim mogućnostima, otkrio je Dekanić u razgovoru za riječki Novi List.
Subotnjim serijalom elektroničke glazbe »Pozor!Elektronika« u velikom stilu je zatvorena još jedna epizoda u dugoj povijesti riječke Stereo dvorane koju je u protekle četiri godine pisao Simon Dejhalla. U svom mandatu Dejhalla je od napuštenog, zaboravljenog i derutnog prostora uspio stvoriti iznimno važno gradsko koncertno okupljalište koje je prepoznato i izvan županijskih granica, a čija je budućnost od nedavno u rukama mladog promotora Tomislava Dekanića. Nametnuvši se kroz udrugu Ri Rock, Tomislav Dekanić je brzo napredovao u riječkoj underground hijerarhiji i danas je on najspretniji organizator klupskih koncerata. Upravo nastupom »Leta 3«, koji se najavljuje kao najduža svirka u povijesti riječkog benda, od petka, 16. travnja budućnost Stereo dvorane pisat će Tomislav Dekanić.
– Organizacijom koncerata bavim se već pet godina i smatram da je došlo vrijeme za veće izazove. Ne volim stagnaciju, moja je životna filozofija napredak i razvoj, a u Stereo dvorani vidim odličnu priliku da ostvarim taj svoj cilj. Smatram da je ideja Stereo dvorane dobra, tako da ću uglavnom nastaviti sličnu organizacijsku priču. Premda potječem iz udruge Ri Rock, vrata su otvorena svim udrugama i organizatorima urbane glazbe, bez obzira na njezin žanr. Jer, budućnost Sterea je jedino u kvalitetnom programu, objašnjava nam jučer Tomislav Dekanić koji je u gradskim underground krugovima poznatiji kao Vojko Mecena.
Iza Tomislava Dekanića je nekoliko prihvaćenih klupskih projekata u Stereu i Palachu, a sudjelovao je i u organizaciji gradskih glazbenih festivala. Dekanić je u gradu stekao veliko povjerenje i poštovanje, pa je njegova odluka da se posveti Stereu dobro prihvaćena među kolegama, ali i odgovornima u hotelu Neboder koji odlučuju o najmoprimcu Sterea.
– Neke korekcije u osmišljavanju programa bit će nužne. Prije svega, moja je velika želja u Stereu jednom ili dva puta u sezoni napraviti veliki inozemni koncert, idealno bi bilo barem jednom mjesečno, što će, naravno, ovisiti o financijskim mogućnostima. Bit će nužno sitno osvježenje interijera, ipak su iza Sterea četiri sezone. Već na jesen balkon bi trebao biti pretvoren u zonu za pušače. Kako stvari stoje, Zakon o pušenju vjerojatno se više neće odgađati, makar nas praksa uči da se kod nas nikad ne zna. A pušačka zona bit će samo još jedna prednost Stereo dvorane, otkriva Tomislav Dekanić.
Namaknuti novac za financiranje očito ambicioznog plana u uvjetima današnjeg poslovanja, zasigurno mu neće biti lako. No, Tomislav Dekanić pokazao je već veliku hrabrost kad se upustio investirati u posao koji nije ništa manje pogođen recesijom.
– Meni se sve više čini da je ova naša kriza neka imaginarna pojava. Ne želim reći da danas nema problema u poslovanju, no kriza se ipak previše potencira, što nama građanima ulijeva nepotreban strah. Ne želim se opterećivati takvim problemima, osim toga dobro je poznato da svi mi upravo u zabavi tražimo zaborav od svakodnevnih problema. Uglavnom, ja sam veliki optimist, štoviše, posve sam siguran da me čeka svijetla budućnost, jer se Stereo pokazao kao dobar i uhodan poslovni mehanizam, a bit će još i bolji, dodaje Tomislav Dekanić.
Izvor: Srđan BRAJČIĆ, Novi List, www.novilist.hr