Browse By

Tomislav Dekanić preuzeo Stereo


Agonija Stereo dvorane nakon odluke njezinog utemeljitelja Simona Dejhalle da svoju poslovnu karijeru nastavi u inozemstvu je završena i već sredinom travnja organizaciju programa u najvećem koncertnom prostoru u Rijeci nastavit će Tomislav Dekanić – piše riječki Novi List. Budućnost Sterea tako je u sigurnim rukama najagilnijega koncertnog organizatora mlađe generacije iza kojeg stoji nekoliko uspješnih klupskih serijala, poput Urban Undegrounda. U prvo vrijeme Tomislav Dekanić neće bitnije mijenjati programsku koncepciju svog prethodnika koja je Stereu i donijela titulu jednog od najaktivnijih i najboljih koncertnih prostora u Hrvatskoj. No neke korekcije u interijeru prostora bit će nužne.
Naime, ususret skorašnjem ponovnom oživljavanju Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, Stereo će dobiti pušačku zonu, a investicija je potpomognuta iz gradskog Odjela za poduzetništvo. Grad Rijeka dao je veliku podršku ideji da u Stereo dvorani opstane dosadašnja ideja koja se u proteklih gotovo pet godina razvijala u duhu riječkoga urbanog turizma.
Prepuštanjem Stereo dvorane novim naraštajima ujedno završava dominacija Simona Dejhalle u gradskoj ponudi klupsko-koncertnih sadržaja. Rasplamsali riječki noćni život upravo je krenuo od njegove Točke, a razvijanje menadžerskih vještina Dejhalla će nastaviti u Nizozemskoj. Posljednji program koji će se u Stereu održati u njegovom »mandatu« je »Pozor! Elektronika« kojim će u subotu, 27. travnja biti jedna epoha Stereo dvorane biti završena, a početi nova.
– Očekivao sam da će se među organizatorima mlađe generacije koji su do sada priređivali koncerte i partyje u Stereo dvorani naći jedan s dovoljno entuzijazma da preuzme vođenje ovoga kluba i potegne dalje. Posebno mi je drago što je to Tomislav Dekanić, koji je organizirao najveći broj raznih događanja. Želio bih da on u svom »mandatu« zadrži one dijelove koncepcije vođenja koje su priznate kao dobre, kvalitetne i potrebne Rijeci. Ipak je Stereo u ove četiri godine postojanja postavio neke standarde kvalitete u komunikaciji s publikom koji više ne mogu biti ignorirani. Iako možda dio publike od njega očekuje da kruto nastavi mojim stopama, on treba misliti svojom glavom i Stereu udahnuti novu energiju koja će ostaviti trag svježih ideja njihove generacije – jučerašnja je poruka Simona Dejhalle.
Srđan BRAJČIĆ, Novi List (www.novilist.hr)