Browse By

Tom Novy

Šampanjac i plesno ludilo. Tako se opisuje večer u kojoj vas zabavlja Tom Novy, pravim imenom Thomas Reichold. Njegova osobitost je, kako se često ponavlja, privlačiti publiku na osobit način. Stoga i zaslužuje kompliment koji ga opisuje kao jednog od najdarovitijih umjetnika na glazbenoj sceni. Tom Novy nastupa u najboljim klubovima, uspješan je na glazbenim ljestvicama, on je DJ, radijski voditelj, mnogo je još toga što krasi Toma.
Rodio se 10. ožujka 1970. u Njemačkoj. Njegova prva pjesma „I rock you“, objavljena 1995. godine, izravno je ušla u «Top 10» njemačkih glazbenih ljestvica. Naredne godine stvorio je međunarodnu reputaciju svojim singlom „Superstar“ popevši se na 15. mjesto njemačke ljestvice «Media-Control» i ujedno zauzeo visoka mjesta u drugih 18 zemalja.
1998. obilježio je singlom „I rock“, koji ne samo da je premašio granice slušanosti, već je postao pravom himnom housea. Singl je ostao više od 10 tjedana na ljestvicama «Media Control» i čak 20 tjedana u „Airplay-Top-100“.
U lipnju 2000. njegov singl „Pumpin“ dosegao je 19. poziciju na britanskim ljestvicama.
Iste je godine Tom postao prvi njemački umjetnik koji je miksao godišnju kompilaciju „Ministry of Sound“.
2001.g. objavljuje debitantski album „My definition“. Prva pjesma na albumu kojom je ugostio pjevača Lima Ben-Janetta, pod nazivom „Welcome to the race“, službena je pjesma «Mercedes Benz Formule 1».
Novim singlom „Lovin U“ iz 2004.g. postigao je uspjeh u svijetu, a posebice u južnoj Africi, gdje je na brzinu osvojio vrhove top ljestvica. Pjesma „Take it“ (feat. Lima), postala je najviše emitiranom pjesmom na njemačkom radiju te dospjela u «TOP 20». Pjesma „Your body“, s gostom Mikeom Marshallom, krajem 2005.g. nalazila se u «Top 10» singlova s britanskih ljestvica te je ušla u «Top 15» u 20 drugih zemalja.
Njegov izvrstan glazbeni ukus poštuju mnoge grupe i glazbenici. Do sad Tom je remiksao i producirao za «10CC», «Backstreet Boyse», Erica Morilla, Jimmyja Sommervillea, Snap, Ludacrisa, Mousse T.-a, Moonbotica, Sonique, Joachima Deutschlanda.
Gostovao je u nekoliko televizijskih emisija, između ostalih u „Dance Floor Charts“, „Streetlife“, „Nightlife“ i „Battle of DJs“ kao i u „Mac Chart-Show“ (2004.g.) na programu Pro 7.
Jedan od njegovih zadnjih remiksa bio je „Sexy back“ Justina Timberlakea – „Tom Novy Ibiza Dub“ – Mix.