Browse By

Sandy Rivera

Aurei, D’Menace, Awesome Foursome, The Comittee, Kings of Tomorrow, Mysterious People, Organized Noise, Sanjay, Soul vision – to su samo neka od pseudonima koje je koristio Sandy Rivera, američki producent, Dj housea te vlasnik naziva Sandy Rivera Records za kojeg kažu da je jedan od najinovativnijih stvaratelja house glazbe.
Sandy je karijeru započeo vrlo rano, kao mladić od 13 godina, svojim prvim koracima kao DJ u španjolskom Harlemu gdje je i odrastao. Dolazio je u kontakt s različitim glazbenim kulturama i zvukovima koje je upijao te kasnije koristio u stvaranju raznolikog zvuka, spoj nježnijeg latinskog i grubljeg ranog hip-hopa utjecali su na stil po kome je Sandy danas poznat.
Sa 17 godina organizirao je partije u svojoj kući i krenuo putem uspjeha.
Sredinom devedesetih godina osnovao je „Deep vision“, etiketu koja ga je uskoro proslavila kao inovatora zvuka te mu omogućila da izda značajne ploče kao što su «Scream & Shout» od «The Committee» i „Don’t stop“ od «Soul Division». Uslijedio je hit „Finally“, njegov najpoznatiji singl, izdan od «Kings of Tomorrow». Glazbeni magazin «Muzik magazine“ proglasio je „Finally“ pjesmom godine, skladba je obišla cijeli svijet, našla se na mnogo kompilacija, a izdani su i remiksi istog singla koje je napravio majstor Danny Tenaglia.
Kao producent i remikser, Sandy je surađivao s mnogobrojnim umjetnicima, uključujući veterane jazz glazbe, kao što su Terry Callier, Gisele Jackson, Bini & Martini, Walter L. Robinson, Michelle Weeks i Lady Black Mombazo.
Njegov remiks pjesme „In My Heart“ našao se na Mobyjevom albumu „Go Remixed“.
Valja isto tako spomenuti skladbu „Freak“ koju potpisuje pod pseudonimom Haze, „Almost“ pod Rae, „9624“, „Balance“ te „Lollipop“, hit napravljen u suradnji s vokalom Dade, koji je dobro poznat njegovim fanovima i ljubiteljima plesnog podija.
Njegov treći album „Trouble“ izašao je 2005. gdje je on otkrio svoju dublju stranu. Album je mješavina stilova, što nas i ne čudi je jer album sniman u Londonu, New Yorku, Kaliforniji, Maleziji i Sandy ga objašnjava kao produkt onog što ga okružuje.
S obzirom na to da izdaje pod raznim pseudonimima, teško je pratiti sve što on nudi, no kada se pogleda lista svih njegovih uradaka i prekopa po njegovoj prošlosti, jasno je da je riječ o osobi koja je zaslužno nosi jedno od najistaknutijih imena house scene. Ukoliko volite elektronsku glazbu, sigurno ste barem jednom plesali na njegovu glazbu.
„Mislim da ću isto ovo raditi i kad budem imao 40! Osjećaj za glazbu nikad ne prestaje. Sve što sam napravio, učinilo me osobom kakva sam danas. I zbog toga nikako ne žalim!“, kaže Sandy, i obećaje da svoje fanove neće dugo puštati u iščekivanju novih hitova iz njegove radionice.