Browse By

Tiesto feat. Maxi Jazz – Dance 4 Life

Tiesto i Maxi Jazz su zaista jedni od onih glazbenika koje ne trebamo predstavljati. Tiesto je jedan od najvećih DJa svijeta, a Maxi Jazz je glavni vokal u legendarnom Faithlessu. U svibnju ove godine Tiesto je postao ambasador dobrotvorne organizacije Dance4Life, koja se žestoko bori protiv najvećeg problema današnjice – AIDSa. Ubrzo su se Tiesto i Maxi Jazz udružili u studiu da bi svojim glazbenim umijećem pridonijeli ovoj dobrotvornoj organizaciji. Konačno je singl Tiesto feat. Maxi Jazz – Dance4Life izašao i mi Vam donosimo ekskluzivnu recenziju ove dobrotvorne produkcije.
Dance4Life je izdan na svima poznatom Magik Muzik labelu koji je u vlasništvu DJ Tiësta. Produkcija se javlja u četiri izdanja: 12” Mix, Slow Mix, Fonzerelli Remix i Fonzerelli Instrumental Mix.
12’’ (Original) Mix
Već na samome početku pjesme možete primjetiti da se tu radi o DJ Tiëstu – prepoznatljivi stringovi, flow koji vrlo podsjeća na Tiëstov Traffic iz 2004. godine. Maxi Jazz se vrlo brzo ubacuje svojim vokalom, koji nažalost zvuči pomalo monotono. ‘People only take heed when they need to’ je prvi stih koji je skoro identičan onom u legendarnoj Insomniji, tako da se Maxi Jazz malo poigrao riječima u ovome stihu koji zvuči dosta snažno zbog svoje poruke. Uskoro slijedi manji break gdje Maxi Jazz ponavlja riječi ‘Dance 4 Life’, koje su vrlo dobro ukomponirane sa stringovima u pozadini. Nakon kraćeg break-a, pjesma se upotpunjava sa žešćim zvukovima, koji su više tech i progressive trance prirode. Glavni break se pojavljuje nakon drugog Dance 4 Life ponavljanja i počinje glavna melodija, koja zvuči pomalo veselo i ‘jeftino’, što malo odstupa od atmosfere koja se pružala kroz pjesmu. U samom vrhuncu pjesme Maxi Jazz izgovara snažan stih, koji zaista potakne čovjeka na razmišljanje – ‘HIV/AIDS is lethal’.
Ovo je solidna produkcija koja je vrlo dobro ukomponirana sa jedinstvenim Maxi Jazz vokalom, koji s jedne strane čini ovu pjesmu više atraktivnom, iako smo već komentirali njegov vokal kao malo monotonim. Tiësto se kao producent znao puno bolje iskazati, ali s obzirom na to da je ovo ipak dobrotvorna svrha, ova pjesma prolazi kod nas.
Slow Mix
Ovdje Maxi Jazz i poruka koju prenosi dolazi do pravoga izražaja. Uz minimalističan zvuk i predivne stringove, vokali su definitivno ovdje na prvome mjestu. Slow verzija je svakako istaknula pravu poruku koju ova pjesma prenosi ljudima diljem svijeta. Možemo reći da nas je ova verzija zaista dirnula.
Fonzerelli Remix
Aaron McClelland aka Fonzerelli, tvorac predivne Moonlight Party pjesme, opet je oduševio svojom originalnom produckijom. Potpuno iznenađenje, izvrstan pumping electro zvuk, prepun energije od samoga početka popraćen funky bas linijom. McClelland se najviše usredotočio na groove ove pjesme i napravio je izvrsnu uplifting preradu koja je potpuni kontrast original verziji. Osim izvrsnog raspoloženja, u ovoj verziji pjesme također ćete čuti instrumente kojih nema u originalnoj izvedbi – gitara, iznenađujući synthovi i izvrstan klavir. Aaron McClelland se još jednom pokazao u najboljem svijetlu i za njega možemo reći da ga sigurno čeka blistava budućnost.
Fonzerelli Instrumental
Ova verzija identična je običnom remixu, samo što je ova bez vokala. Najčudnije je to što ova pjesma tada više nema istu svrhu, zbog nedostatka vokala. Nema poruke koja Dance 4 Life prenosi. Ipak, ova pjesma tada postaje izvrsna electro-house produckija koja svakako dobro zvuči na plesnom podiju.
Tiesto feat. Maxi Jazz – Dance 4 Life
Radio Edit 3:30
12” Mix 7:42
Slow Mix 6:14
Fonzerelli Remix 7:46
Fonzerelli Instrumental 7:45
M.F.