Browse By

Theo Parrish i Martyn na lineupu The Garden Festivala

Brojimo sitno do početka The Garden Festivala, osnivača festivala elektronske glazbe na hrvatskoj obali, koji i ove godine ima sjajan lineup. Najnoviji dodatak je Martyn, kao i Theo Parrish s bendom. Dodana je i The Terrazza kao još jedna plesna lokacija, a uz 3 pozornice i zabave na brodovima, te klub na otvorenom Barbarella’s, kao i ples u The Garden Zadar baru, sezona izgleda odlično.
Mjesec dana dijeli nas od 9. izdanja The Garden Festivala, glazbenog raja koji će se održati od 2. do 9. srpnja 2014. na lokaciji The Garden Tisno. Završni dodatak ovogodišnjem lineupu, kojeg čine sjajna imena, je Martyn, Nizozemac s američkom adresom, te autor pod okriljem Ninja Tune etikete. Na The Garden Festival donosi svoje jedinstvene zvukove, stilski vješto kombinirajući starije elemente, dok istovremeno prednjači u novim inovativnim melodijama. Upravo će neke od njih podijeliti na pozornici festivala, ali prije toga i na novom albumu “The Air Between Words” koji bi trebao izaći sredinom lipnja. Novo ime ovogodišnjeg lineupa je i sjajni Theo Parrish sa svojim Teddy’s Get Down projektom koji će se smjestiti na glavnoj pozornici The Garden Festivala, na savršenom mjestu za zvijezdu i to pod zvijezdama. Theo Parrish producira plesnu glazbu koja zvuči organski, te joj dodaje vokale i snimke, ali i instrumente. Tako će po prvi put nakon 10 godina svirati s punokrvnim bendom, a sam Theo će biti na klavijaturama i za mix pultom, dok ga prate još jedne klavijature, električna i bas gitara, te bubnjevi.
The Garden Festival predstavlja još jedan prostor za ples na lokaciji The Garden Tisno. Na terasi restorana postavit će se The Terrazza koju će voditi jedan od izvornih zvučnih arhitekata festivala, Ole Smokey, koji će s prijateljima osiguravati plesne melodije na samom ulazu u festivalsku lokaciju. Uz njegovu selekciju dubokih tonova, klasičnih traka i ponekog iznenađenja, nadovezat će se Bobby Beige, James Holroyd, Stu Patterson, Steve Cobby ili pak Dave Harvey.
Klub Barbarella’s u Pirovcu bit će lokacija gdje će glazbene snage na afterpartyjima The Garden Festivala odmjeriti dvojac Ben UFO i Midland, a za pultom će se naći i rezident londonskog kluba Fabric Craig Richards, Eats Everything, house/disco/funk dvojac Bicep, berlinski house DJ i producent Prosumer, majstori housea i hip hopa Wolf + Lamb, Soul Clap, jedan od švedskih najvještijih DJeva Axel Boman, svestrani Greg Wilson – jedan od začetnika scene u Manchesteru, pravi znalac plesne glazbe iz Brooklyna Justin Vandervolgen, bristolski Outboxx koji miješaju jazz i house, kao i Darshan Jesrani, polovica odličnog dvojca Metro Area.
Prekrasni The Garden Zadar bar, s pogledom na more i zadarske bedeme, nedavno je otpočeo svoju 11. sezonu, a za vrijeme trajanja The Garden Festivala i u baru vas očekuje program svaku večer od 20 sati. 2. i 3. srpnja otvaraju ga Bing Ji Ling & Woody, u petak, 4. srpnja, Big Danny Kane, 5. srpnja na rasporedu su Ole Smokey, Paul Kaminski (Discomendments) i Bobby Beige. Nedjelja je 6. srpanj i dan za Stu Pattersona, dan nakon je July Deepshizzol za pultom, a ciklus gostovanja za vrijeme festivala zatvaraju 8. srpnja Bobby Beige i James Holroyd.
Predvodnik svih festivala na lokaciji The Garden Tisno te otac onih elektronskih na dalmatinskoj obali, The Garden Festival, vraća se devetu godinu zaredom, stvarajući još jednom glazbeni raj od 2. do 9. srpnja 2014. Za to vrijeme posjetitelji mogu uživati ujedinjeni u tjedan dana zabave, pustolovine i plesa pod zvjezdanim nebom s istomišljenicima iz cijelog svijeta.
Dosadašnji lineup festivala i kluba na otvorenom Barbarella’s pogledajte na http://thegardenfestival.eu/artists-and-stages . Informacije o zabavama na brodovima pronađite na http://www.thegardenfestival.eu/tickets
Pogledajte raspored nastupa na http://thegardenfestival.eu/article/timetable
Lokacija The Garden Tisno nudi veliki izbor opcija smještaja, intimnost zaljeva te vlastitu pješčanu plažu, mjesto Tisno ima vile, apartmane, hotele, ponudu domaćih pića i hrane, a sve se nalazi u blizini otoka, nacionalnih parkova i povijesnih gradova što The Garden Festival čini jednom od najboljih festivalskih lokacija.
The Garden Festival i Electric Elephant i za 2014. godinu najavljuju dvostruku festivalsku poslasticu – uživanje u oba festivala po povlaštenoj cijeni. Electric Elephant će se održati od 10. do 14. srpnja 2014. Sve informacije provjerite na http://www.thegardenfestival.eu/tickets
Ulaznice za The Garden Festival s popustom za Ex-Yu regiju se mogu kupiti u sustavu Entrio. Svi kupci Ex-Yu ulaznica moraju na ulazu predočiti važeći dokument. https://www.entrio.hr/event/the-garden-festival-1232