Browse By

The Shapeshifters stižu u Osijek

Osječka organizacija We Love Music najavljuje još jedan veliki događaj za ljubitelje elektronske plesne glazbe. Naime, nakon odličnih večeri uz David Moralesa, Tomcrafta, Freemasonsa, Valentina Kanzyania, Gramophonedzie i mnogih drugih, osječki klub Bastion u suradnji s Absolut vodkom ugostiti će još jednu atrakciju – britanski house dvojac The Shapeshifters.
Nakon nepune dvije godine Simon Marlin i Max Reich vraćaju se u Osijek, gdje će 9. prosinca rasplesati sve ljubitelje house ritmova u Osijeku. Popularni Britanci u Osijeku će nastupiti uz sve popularniju Sam Divine, njihovu službenu pratilju i kolegicu iz izdavačke kuće Defected Records. Lokalnu podršku pružiti će rezident kluba Bastion, DJ Chimp-E.
Cijena ulaznice:
14.11. – 21.11. – 60kn
21.11. – 28.11. – 70kn
28.11. – 09.12. – 80kn
Na dan eventa: 90 kn do ponoći, 100kn poslije.
Pretprodajna mjesta (Osijek): Klub Bastion, Klub Matrix, Lounge Bar Nox i službeni Facebook promotori.

The Shapeshifters (Nocturnal Groove, UK)
Iza imena Shapeshifters krije se dvojac Max Reich i Simon Marlin, koji su 2003. svojim hitom ‘Lola’s Theme’ pogodili savršenu mješavinu modernog zvuka i nostalgije te osvojili prestižna mjesta na svim svjetskim klupskim i radijskim top listama. ‘Lola’s Theme’ je, uz nametanje novih standarda dance sceni dobila podršku i najzagriženijih pristalica housea. Odjednom su postali najtraženiji klupski program, a nakon ljetnih partyja i DJ-inga na Ibizi, za koje bi većina dala bogatstvo da im je prisustvovala, svi mediji su brujali o Shapeshifters dance fenomenu.

Krajem 2004. godine, The Shapeshifters su izdali svoju prvu mixanu kompilaciju ‘House Grooves’, koja je zaslužila pohvale svih prestižnih britanskih kritičara i ono još važnije, natjerala ljude natrag na plesni podij. Singl Shapeshiftersa ‘Back to Basics’, bio je potvrda uspjeha iz 2004., a s njim su zaslužili i nominaciju za najbolji singl na Brit Awardsima. ‘Lola’s Theme’ i ‘House Grooves’ izdaje Nocturnal Groove, izdavačka kuća koju je Simon pokrenuo zajedno sa suprugom Lolom. Lola je uostalom i tipičan primjer vječne inspiracije umjetnika, jer upravo su gramofonske ploče koje je slušala i njeno pjevušenje zaraznih melodija inspirirale Maxa i Simona za stvar koja im je preokrenula živote.
Nocturnal Groove si je kao izdavačka kuća u zadatak uzela redefiniranje britanske, a kako je krenulo, i svjetske house scene. U međuvremenu su The Shapeshifters izdali i album ‘Sound Advice’, kojeg na našim područjima distribuira Dallas Records, te su sa svojim zaraznim spotovima svakodnevno prisutni u prime time djelovima svih svjetskih i domaćih tv i radijskih postaja.  Nakon ‘Lola’s Theme’ i ‘Back To Basics’, potvrdili su svoju kvalitetu singlom ‘Incredible’, te su šećer za kraj postavili u suradnji s disco funky kraljevima Chicovcima uz neponovljivi ‘Sensitivity’. Zajedno, Shapeshiftersi sviraju što se najbolje može opisati klubskom glazbom – underground house s elementima funka, soula, i tamnijeg techy doba. 2008. im donosi novi dom u Defected labelu, gdje uživaju u mogućnosti produciranja za clubbere, više nego za mainstream radio top liste.
Američko tržište ih je također prihvatilo otvorenih ruku, kao favoriti Frankie Knucklesa i Def Mix ekipe. Njihov dance remiks Leone Lewis za ‘Bleeding Love’ popeo se visoko na US top liste. Slijedi i Todd Terry ‘Get Down’ remiks, pa 2009. remiksevi za Empire Of The Sun (We Are The People) i Kleerup feat. Titiyo (Longing For Lullabies). Zajedno s Frankie Knucklesom rade na ‘The Ones You Love’ koja se sad nalazi na Nocturnal Groove izdanju. 2010. izdaju novi singl Helter Skelter, s vokalom Stevea Edwardsa, kao najavni single za novi album koji je izašao 2011. Ovogodišnji smash single She freaks srušio je sve svjetske chartove i bio jedan od najvećih ljetnih hitova, te se još uvijek vrti po svim klubovima.
NAGRADNA IGRA:
Brija Dot Com dijeli 3×1 ulaznicu za The Shapeshifters u klubu Bastion, a kako bi sudjelovali u nagradnoj igri trebate kliknuti ‘Like’ pokraj naslova ovog teksta i poslati mail naslova ‘The Shapeshifters @ Bastion‘ i svojim podacima na admin@brija.com. Sretno!