Browse By

The Killers: Mr. Brightside na britanskoj top listi već 14 godina!

Američka grupa The Killers, zvijezde spektakla godine koji će se održati u srijedu, 5. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, drže jedan neobičan rekord koji je prvi ustanovio medijski gigant Vice. Uoči njihovog rekordno brzo rasprodanog koncerta londonskom Hyde parku, Killersi su ponovno dospjeli na britansku listu 100 najtraženijih pjesama sa svojim prvim hit singlom “Mr. Brightside“. Iako je pjesma objavljena još 2003. godine, ovaj planetarni hit još uvijek se nalazi na britanskoj top listi i trenutno je na 93. mjestu. Osim toga, ova rock himna je svake godine ulazila u 100 najslušanijih pjesama zajedno sa svim najsvježijim hitovima koji se pojavljuju na listi svakih sedam dana, u tih istih 14 godina! Da situacija bude još više nevjerojatna, predviđa se da će pjesma ove godine ući i u prvih 50 singlova!

Autori ovog mini-istraživanja navode da postoji nekoliko teorija zašto je baš ova pjesma jedna od najpopularnijih. Jedna od njih je da je to omiljena pjesma za studentske tulume  – to je jedna od onih pjesama kod kojih kada čujete prve taktove  krećete u ples i zaboravljate stvarnost oko sebe, zbog čega je neizostavna na programu svih tuluma. Također, ističe se da je “Mr.Brightside” pjesma koja izaziva u ljudima raspon različitih osjećaja: ushićenje, sreću, ljubav, tugu – ovo su emocije koje čine ovu pjesmu tako posebnom, a takve stvari su vječne.

Čuveni američki bend nastupit će na nultom danu Exit festivala, u srijedu, 5. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, dok će im se na glavnoj pozornici pridružiti i njujorški Teachers, beogradski Van Gogh i riječki sastav Jonathan.
Petodnevne ulaznice za EXIT festival, koje obuhvaćaju i Day Zero s nastupom sastava The Killers (5. – 9. srpnja) već su u prodaji po cijeni od 605 kn, dok su četverodnevne ulaznice za EXIT (6. – 9. srpnja) u prodaji po promotivnoj cijeni s 50% popusta, od 480 kn. Svi koji već imaju četverodnevnu ulaznicu, a žele ju nadograditi na petodnevnu i tako gledati i velike Killerse uživo, mogu kupiti Get EXITed dodatak po cijeni od samo 125 kn (parter). Oni koje zanima samo koncert Killersa i Day Zero, mogu kupiti i pojedinačne ulaznice za taj dan po cijeni od 235 kn za parter, 365 kn za Fan Pit i815 kn za Gold VIP.