Browse By

SZIGET festival: Nostalgija ostaje doma, novi bendovi na programu!


Sziget Festival pozdravlja posjetitelje sa svojom 20. obljetnicom ove godine i kao dobitnik nagrade “The Best European Major Festival”osigurati će puno više od jubileja. I na ovom Szigetu uživati ćemo u bogatom programu sa mnogim novim imenima uključujući synthpop fenomen, Hurts kao i The Horrors, najbolje predstavnike britanske rock scene. A da se održi prava ravnoteža novih imena i starih veterana, Placebo, kao band sa najizraženijom međunarodnom grupom obožavatelja na festivalskim eventima, nam donosi predstavljanje svojeg novog albuma ispred vjerne Sziget publike.
Ove godine očekuje nas 20. obljetnica Sziget festivala koji, u svojem programu već sada najavljuje poznata imena međunarodne glazbene scene kao The Stone Roses, Placebo, Hurts, The Horrors, The Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Whale, Friendly Fires i mnoge druge.
“Teško je izbjeći nostalgične emocije nakon svih ovih festivalskih godina, ali sam uvjeren da Sziget treba gledati prema naprijed…”, rekao je Karoly Gerendai, glavni organizator. “Kroz godine, organizacija festivala treba težiti najboljem pa i samo 20. izdanje Szigeta je prilika za napredak. Ove godine također moramo pokazati cijelom svijetu da je nagrada za najbolji festival došla u prave ruke i uz multi-art jedinstvenu atmosferu predstavljamo velike bendove međunarodne scene. Sa ponosom najavljujemo Placebo koji će na Szigetu predstaviti svoj novi album kao i Hurts koji su prošle godine bili fantastični na jednoj od Sziget pozornica i time zaslužili ovogodišnji nastup na glavnoj pozornici festivala. Trenutna lista bendova uključuje i imena poput The Horrors, The Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Whale i Friendly Fires. I dalje se radi na strukturi programa pa se očekuju i mnogi drugi izvođači.”
Za više informacija o Sziget festivalu i prodaji ulaznica na:
www.szigetfestival.com