Browse By

Sziget Fest 2010: Party Arena

Ukoliko ste propustili senzacionalni Heineken Balaton Sound u Budimpešti, nema razloga za tugu. Mjesec dana poslije, također u madžarskoj prijestolnici, održava se tradicionalni Sziget Festival 2010. Za razliku od Balaton Sounda, Sziget ipak pridodaje nešto više pažnje bandovima negoli izvođačima elektronske plesne glazbe. No, unatoč tomu, svake godine kroz festival prođe mnoštvo superzvijezda elektronike. Ovogodišnji Sziget Festival održava se od 11. kolovoza do 16. kolovoza, a kroz floor rezerviran za partijanere (Party Arena Stage) proći će preko 30 izvođača.

Kao i proteklih godina, Party Arena nudi za svakog ponešto, s naglaskom na vruća imena koja trenutno imaju popunjen raspored minimalno 6 mjeseci unaprijed. Od 30-ak izvođača vrijedi spomenuti nekoliko njih koji privlače pozornost na ovogodišnje izdanje Sziget Festivala:
Andy Moor – britanski trance/progressive izvođač, poznat po svojem jedinstvenom stilu, koji je uvijek bio na granici trance i progressive zvuka. Kroz više od 10 godina izdao je mnoštvo nezaboravnih izdanja, uključujući i ona producirana s Marty Leamom tvoreći legendarni Leama & Moor dvojac.
Andy Moor
Drumcode pioniri (Adam Beyer, Joel Mull, Alan Fitzpatrick) –  Drumcode je izdavačka kuća u vlasništvu Adam Beyera, Šveđanina koji je neizostavna karika techno glazbe u svijetu. Uz kolege Joel Mulla i Alan Fitzpatricka zasvirati će pred mnogobrojnom publikom na Szigetu te prezentirati vlastiti, Drumcode zvuk, koji je u posljednje dvije godine zaista na samom vrhuncu.
Sander van Doorn – nepokoreni tech-trance kralj iz Nizozemske, koji posljednjih 5 godina ne dozvoljava konkurenciji da mu imalo zasmeta. Vlasnik je vlastite etike, producirao je himnu za Trance Energy, a prepoznatljiv je po izuzetno energičnim setovima.

Infected Mushroom – Ono što predstavljaju Rolling Stones u rock glazbi, to predstavlja Infected Mushroom u Psy glazbi. Na sceni su već 15 godina, iza sebe imaju 7 studijskih albuma i nastupaju po najvećim svjetskim festivalima.

Calvin Harris – Ovaj mladi Škot svakog dana je sve traženiji DJ i producent te je u posljednje vrijeme teško naići na veliki festival bez njegovog imena među headlinerima. Mješavina house, indie, rock i electro zvuka dobitna je kombinacija za Calvina, koji je još uvijek u usponu.
Deadmau5 – Joel Zimmerman, poznatiji kao Deadmau5, u samo 5 godina oborio je scenu svojim izdanjima, labelom, ali i scenskim pristupom. Jedan je od najtraženijih DJ-a/producenata današnjice te ne možemo ni nagađati što nas očekuje kroz mnoge godine koje slijede.

Ostatak izvođača, satnicu i ostale detalje o festivalu možete pronaći na službenoj stranici festivala – http://www.szigetfestival.com.